Дане Чанковић: Најбољи одговор на НАТО – ТЕРОРИЗАМ у Сарајеву биће РАЗДРУЖИВАЊЕ Републике Српске са Бошњачко-Хрватском Федерацијом

Покрет „Избор је наш“ саосећа са свима у болу који је произашао из  немилосрдног убиства полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића које се десило у Сарајеву, у петак 26. октобра.

убиство полицајаца
Фото: Српска.инфо

Медији су пренели информацију да иза тог гнусног убиства двојице полицајаца стоји аутомафија. Не поричући такву могућност, Покрет са великом опрезношћу, али и одговорношћу, износи јавности, заједничким институцијама БиХ, Министарствима унутрашњих послова Бошњачко-Хрватске Федерације и Републике Српске следеће размишљање.

У БиХ влада сложена и нестабилна ситуација, тим пре што долази до озбиљног и забрињавајућег судара интереса највећих светских сила. Скоро да је очигледно да једна страна води процес централизације БиХ а самим тим и покушај укидања Српске. Резултати скорашњих општих избора не иду у прилог таквом процесу. Зато је могуће очекивати дестабилизацију овог простора на разне начине, па и терористичким чином и такозваним обојеним револуцијама.

У историји за многе догађаје који су имали огромне и значајне последице, права истина њиховог узрока и организовања сазнала се после педесет, сто… година. Често није онако како нам се представља неки догађај у свом почетку.

Убиство полицајаца, уз друге могуће догађаје, може послужити за формирање мишљења у јавности као разлог и потребу за реформом полиције, преносом овлашћења са ентитета на БиХ и на крају до стављања ван снаге Дејтонског споразума.

Овом приликом не желимо истаћи нелогичности у ставу да иза убиства стоји аутомафија. Дошли су и побегли са два аутомобила. Са релативно малим бројем хитаца убијена су двојица полицајаца који су се налазили у аутомобилу у покрету. То више делује као унапред организовани терористички напад професионалаца са циљем изазивања одређених последица.

убиства полицајаца
Зграда Парламентарне скупштине БиХ/Фото: parlament.ba

Узимајући у обзир и начин на који се НАТО рекламира на својој Фејсбук страници пропагирајући борбу против криминала и корупције, а знајући да су на неки начин странци дали зелено светло за велики криминал и корупцију како би све то једном врло вешто искористили за своје циљеве, Покрет сматра да све институције БиХ, ФБиХ и РС, као и њени грађани треба да буду опрезни и да покажу одговорност и професионалност како нас не би увукли у разне видове сукоба.

Уколико се заиста крене у дестабилизацију наших простора, једно од најбољих решења биће раздруживање Републике Српске са Бошњачко-Хрватском Федерацијом. Тада би Српска Република показала све своје могућности и кренула у свеопшти нaпредак.

Бања Лука, 27. октобар 2018.

Председник Покрета „Избор је наш“