Дане Чанковић: Најбољи одговор на НАТО – ТЕРОРИЗАМ у Сарајеву биће РАЗДРУЖИВАЊЕ Републике Српске са Бошњачко-Хрватском Федерацијом

Покрет „Избор је наш“ саосећа са свима у болу који је произашао из  немилосрдног убиства полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића које се десило у Сарајеву, у петак 26. октобра.

убиство полицајаца
Фото: Српска.инфо

Медији су пренели информацију да иза тог гнусног убиства двојице полицајаца стоји аутомафија. Не поричући такву могућност, Покрет са великом опрезношћу, али и одговорношћу, износи јавности, заједничким институцијама БиХ, Министарствима унутрашњих послова Бошњачко-Хрватске Федерације и Републике Српске следеће размишљање.

У БиХ влада сложена и нестабилна ситуација, тим пре што долази до озбиљног и забрињавајућег судара интереса највећих светских сила. Скоро да је очигледно да једна страна води процес централизације БиХ а самим тим и покушај укидања Српске. Резултати скорашњих општих избора не иду у прилог таквом процесу. Зато је могуће очекивати дестабилизацију овог простора на разне начине, па и терористичким чином и такозваним обојеним револуцијама.

У историји за многе догађаје који су имали огромне и значајне последице, права истина њиховог узрока и организовања сазнала се после педесет, сто… година. Често није онако како нам се представља неки догађај у свом почетку.

Убиство полицајаца, уз друге могуће догађаје, може послужити за формирање мишљења у јавности као разлог и потребу за реформом полиције, преносом овлашћења са ентитета на БиХ и на крају до стављања ван снаге Дејтонског споразума.

Овом приликом не желимо истаћи нелогичности у ставу да иза убиства стоји аутомафија. Дошли су и побегли са два аутомобила. Са релативно малим бројем хитаца убијена су двојица полицајаца који су се налазили у аутомобилу у покрету. То више делује као унапред организовани терористички напад професионалаца са циљем изазивања одређених последица.

убиства полицајаца
Зграда Парламентарне скупштине БиХ/Фото: parlament.ba

Узимајући у обзир и начин на који се НАТО рекламира на својој Фејсбук страници пропагирајући борбу против криминала и корупције, а знајући да су на неки начин странци дали зелено светло за велики криминал и корупцију како би све то једном врло вешто искористили за своје циљеве, Покрет сматра да све институције БиХ, ФБиХ и РС, као и њени грађани треба да буду опрезни и да покажу одговорност и професионалност како нас не би увукли у разне видове сукоба.

Уколико се заиста крене у дестабилизацију наших простора, једно од најбољих решења биће раздруживање Републике Српске са Бошњачко-Хрватском Федерацијом. Тада би Српска Република показала све своје могућности и кренула у свеопшти нaпредак.

Бања Лука, 27. октобар 2018.

Председник Покрета „Избор је наш“

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.