Вучић: Кандидоваћемо се за Мундијал 2030. да Кинезима и Израелцима унапредимо бизнис

Румунија, Бугарска, Грчка и Србија кандидоваће се за светско првенство у фудбалу 2030. године, рекао је председник Србије Александар Вучић.

светско првенство
Фото: Старспорт

Румунија, Бугарска, Грчка и Србија кандидоваће се за светско првенство у фудбалу 2030. године, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Вучић је то рекао новинарима после састанка квадрилатерале у Варни и додао да је то идеја грчког премијера Алексиса Ципраса, а да је договорено на састанку са бугарским и румунским премијерима Бојком Биросовим и Вјориком Данћилом.

Он је рекао да је план да се Србија кандидује и за Европско првенство у фудбалу 2028. године.

За 2030. годину противкандидати су Аргентина, Парагвај и Уругвај, објаснио је Вучић и додао да су 2026. годину „добиле“ Канада, САД и Мексико.

„Нама је шанса што је Мексико као једна од Латиноамеричких земаља већ добила 2026.годину. У сваком случају, где год да буде, на Балкану или у Аргентини, Парагвају, Уругвају, то ће бити добро светско првенство“, рекао је Вучић.

План је и кандидатура за Европско првенство у фудбалу 2028. године, што ће, каже он, бити проблем и огроман подстицај за Србију.

„То ће наравно бити проблем, али и огроман подстицај да почнемо да радимо на стадионима и да видим како и на који начин можемо да унапредимо наше стадионе и нашу спортску инфраструктуру“, закључио је председник Србије.

светско првенство
Фото: Илустрација

Коментари читалаца дневне штампе на ову вест били су, као и увек, врло духовити.

– А одмах после тога шаљемо прву летелицу са људском посадом у свемир! Па да ли сте ви нормални? Једна сила попут Русије је на мишиће припремила стадионе и окружење за претходно првенство света, а не ми… Ми немамо ни фудбал, а камоли стадионе, које црно првенство света – написао је један коментатор.

– Једва чекам Бразил на помоћном терену у Сурдулици – цинично је додао други.

– То нам је у надолазећим годинама небитно, ми немамо инфраструктуру за тако велико такмичење. Србија треба да лечи своје ране на којима крвари, то су привреда, одлазак младих, криминал, опустела села, потребна су већа издвајања за културу. Судство да се уређује и закони да се доносе како да будемо сигурнији у држави. Фудбал је сад на задњем месту бар за нас, и да је сретније време ја никад не бих трошио новац на такве ствари јер је већа корист помагати народ, омогућавати боље услове за рад и привреду – био је реалистичан трећи читалац.

 

Танјуг / Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.