Путин је више пажње поклонио керу него Вучићу! – Срђан Шкоро (ВИДЕО)

0

У продукцији ХлемKаста емитује се нова емисија „Скенирање” аутора и водитеља Оливере Миливојчевић. Гост прве емисије био је Срђан Шкоро, један од организатора протеста „1 од пет милиона”, новинар, који је био прва жртва режима Александра Вучића.

срђан шкоро
Срђан Шкоро

Шкоро је говорио о томе ко организује сваке суботе протесте у Београду, како су се протести раширили на остале градове Србије, о стању у српским медијима и посети председника Русије Владимира Путина Србији.

„Путин је више пажње посветио шарпланинцу, него Вучићу. Посета руског председника Србији претворена је у страначки скуп напредњака и контрамитинг, што је понизило и Србију и све нас који у њој живимо”, оценио је Шкоро.

срђан шкоро
У разговору с водиттељком Оливером Миливојчевић

***

Срђан Шкоро је дугогодишњи новинар Новости и Ревије 92. Представљајући се као политички побуњеник у Покрету слободних грађана, Срђан Шкоро је успео да зада најозбиљнији ударац опозицији и Саши Јанковићу од председничких избора. Шкорову опширну оставку на све функције у ПСГ, објавили су водећи таблоиди у Србији и пренеле све гледане телевизије. Он је врло ефектно са најширом публиком поделио своје разочарање у Сашу Јанковића, своје виђење да ПСГ-ом управља Јанковићева супруга Славица, као и свој новинарски закључак да су једни „Слоба и Мира“ били сасвим довољни Србији. Успешно је претворио свој разлаз са Јанковићем у сензационалну причу. Шкоро је дуже од 20 година био на уредничким функцијама у великој медијској кући. Из новинарске је породице. Његов отац Момчило Шкоро био је новинар Политике Експрес који је дошао у сукоб са влашћу Драже Марковића због писања о златиборским викендицама. Шкоро је постао познат широј јавности 2014. године када га је после наступа у јутарњем програму на РТС, где је критички говорио о новој Влади Србије, истог јутра најпре напала информативна служба Српске напредне странке, а после га је Ратко Дмитровић, тадашњи главни уредник Новости, сменио са места шефа деска. Распоређен је најпре у лист Спорт, а потом у ревију за кућне љубимце Зов. Три године касније Шкоро је добио судски спор у првостепеном поступку против Дмитровића, због смене, а по кулоарима се прича да га чека место у садашњем уредничком колегијуму Новости. У међувремену је објављивао текстове на свом блогу, а 2015. их је сабрао и објавио у књизи „Вучић и цензура“, која је доживела два издања. Гости на промоцијама књиге били су и опозициони лидери – Зоран Живковић и Саша Радуловић – а једна је одржана и на главном нишком тргу, јер су све сале по Нишу изненада биле „заузете“. Учествовао је на многим опозиционим трибинама, а 2017. и у Јанковићевој председничкој кампањи – „гласајте за број 1, јер живот је само један“. У потом основаном ПСГ био је медијски најистуренији члан Председништва – практично портпарол. Када се ПСГ разишао са ДС, Шутановцу је поручио да му је очијукање са Вучићем „демоде“, циљајући на назив познатог кафића у Београду у коме су се окупљали функционери ДС. Шкоро је ожењен Сањом, грађевинским инжењером. (Данас)

Погледајте снимак емисије:

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.