Потрага за особом која је носила вешала на протестима

0

Министарство унутрашњих послова позвало је данас грађане да се јаве Полицијској управи за Град Београд уколико препознају или имају било какве информације о младићу који је на последњем протесту „Један од пет милиона“ носио импровизована вешала.

спорни докторати
Небојша Стефановић/Фото: Бета/Марко Рупена

Министарство унутрашњих послова позвало је данас грађане да се јаве Полицијској управи за Град Београд уколико препознају или имају било какве информације о младићу који је на последњем протесту „Један од пет милиона“ носио импровизована вешала

У саопштењу се наводи да београдска полиција у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом предузима „све мере и радње на идентификацији лица са фотографије које је јуче на јавном скупу носило вешала“.

Министар полиције Небојша Стефановић је у писаној изјави навео да није дозвољено носити вешала, и „на тако груб начин вређати слободарски осећај овог народа и подсећати га на она времена када су страдали родољуби и када су нацисти вешали људе који су се борили за слободу ове земље“.

„То није дозвољено у нашој земљи и ми морамо да покажемо да су грађани ове земље већински опредељени за слободарску идеју и да идеја вешала и вешања неистомишљеника никада неће бити идеја која побеђује у нашој земљи“, поручио је он.

Подсетио је и да полиција досад није интервенисала против „оних који су изражавали различите ставове“, али да је последњи догађај нешто што се не сме дозволити.

Слика вешала синоћ је осванула и на друштевним мрежама.


Касније се огласио и један од лидера Савеза за Србију Драган Ђилас који је појаву вешала на протесту оценио као провокацију.


Данас

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.