Владимир Димитријевић: Србија је као затвор у коме нам један човек 24 часа дневно прича ВИЦЕВЕ БЕЗ ВЕЗЕ (ВИДЕО)

0

Гост нове емисије Скенирање, у продукцији Хелмкаста је професор књижевности и православни публициста др Владимир Димитријевић.

владимир димитријевић
Др Владимир Димитријевић

Професор Димитрјевић је говорио о свом ангажовању у грађанским протестима и истакао да је ово борба за враћање правне државе. “Ово је борба против уставорушитеља Александра Вучића. Он и његова секта Вучићевих сведока која верује у хиљадугодишње царство Београда на води, урушили су уставни поредак земље. И није битно да ли смо политички истомишљеници сви на протестима, битно је да нам је свима циљ враћање правног поретка у Србију“, рекао је Димитрјевић.

владимир димитријевић
Аутор и водитељ емисије Оливера Миливојчевић

Владимир Димитријевић рођен је 1969. године у Чачку, где је завршио основну школу и гимназију. Дипломирао је, са просеком 9,37 на групи за Српски језик и књижевност са општом књижевношћу Филолошког факултета Универзитета у Београду 1994. године, а магистрирао на Катедри за српску књижевност 20. века 2010. године. Докторирао је 2016. године, cа радом под насловом „Владимир Вујић као књижевник, критичар и полемичар у контексту књижевних процеса између два светска рата”. Стални је сарадник седмичника Печат, у коме објављује, између осталог, и књижевну критику, као и месечника Геополитика, а извесно време је, у току 2011, по позиву био колумниста рубрике „Лево-десно” у НИН-у. При Задужбини манастира Хиландара у Београду покренуо је и уређивао библиотеку „Српска мисао”. Нарочит допринос дао је библиотеци „Образ светачки” при Православној мисионарској школи храма Светог Александра Невског у Београду. Један је од чланова редакције издавачке куће Catena mundi из Београда. Књиге је објављивао у издавачким кућама: Светигора, Православна мисионарска школа при храму Светог Александра Невског у Београду, Задужбина манастира Хиландара и другим, као и у издавачким кућама Лио (Горњи Милановац), Легенда (Чачак), Романов (Бањалука), Бели анђео (Шабац), Очев дом (Београд), Православни пут (Ариље), Catena mundi (Београд), Жагор (Београд), Ривел Ко (Београд), итд.

владимир димитријевић

Он је говорећи о одлуци Васељенског Патријаха да призна неканонску Украјинску цркву, казао да је то био “веома ризичан потез“.

владимир димитријевић
Цариградски патријарх је тајни агент Вашингтона: Др Владимир Димитријевић

“Патријарх Вартоломеј је тиме показао да је тајни агент Вашингтона“, оценио је Димитријевић.

На питање хоће ли то утицати на односе у СПЦ ако се зна да и у оквиру наше цркве имамо тзв. македонску и црногорску цркву које траже аутокефалноост, Димитрјевић је рекао да је “давна тежња Запада да уништи православље“.

„Ништа није искључено после признавања Украјинске цркве.  Апсолутно је могуће да и нашу СПЦ чека исти сценарио с македонском и црногорском црквом“, казао је Димитрјевић. Аутор и водитељ емисије Оливера Миливојчевић.

Погледајте целу емисију:

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.