Веља Илић: Путину је било непријатно при посети Србије и ЈЕДВА ЈЕ ЧЕКАО ДА ОДЕ! (ВИДЕО)

Гост есмисије „Скенирање“ у продукцији ХелмКаста био је председник Нове Србије Велимир Илић. Он је критиковао актуелну власт и констатовао да Вучић од Србије прави циркуску представу, а од пријатеља непријатеље. Илић је прорекао да данашња власт Србију води у потпуну пропаст. Говорећи о протестима, председник Нове Србије и некадашњи лидер петооктобарских промена казао је да народ излази на протесте, јер је гладан и незадовољан.

велимир илић
Велимир Илић

„Тај споразум с народом који је направила опозиција мора да се допуни. Опозиција мора јасно да се одреди. Морају да се направе и реални и конкретни механизми контроле власти. Ево, ја имам предлог како то може да се уради преко независних регулаторних тела.

Формирате тело у коме ће да седе представници народа, али  истовремено и стручни људи од ауторитета, па у то тело се изабере један представник Академије наука, један представник Српске православне цркве, један адвокат кога делегира Адвокатска комора, инжењер кога ће да да Kомора инжењера, један лекар, један просветни радник, професор, значи људи из занимања која су најбитнија за Србију. И њима се да право да могу сваког од најнижег до највишег функционера да позову на одговорност и да ако се утврди да су кршили закон то предају тужилаштву па да се то процесуира и да тај неко одговара кривично што је кршио закон, опљачкао предузеће или државу, без разлике је л’ он директор неке фирме, министар или председник државе“, казао је Илић.

велимир илић
Оливера Миливојчевић

Он је додао да опозиција под изборним условима који су данас у Србији не треба да излази на изборе и да Вучић, и ако распише изборе, мора да мисли с ким у трку улази, јер ти „избори нису регуларни с њим и његовом опозицијом“. „Показаће се ко је стварна опозиција, а ко је она опозиција коју он контролише и плаћа“, казао је Илић. Он је истакао да је као неко ко се неколико пута срео с Владимиром Путином видео да Путину „није било пријатно приликом недавне посете Србији и да је једва чекао да оде“.

велимир илић
„Путин једва чекао да оде“: Велимир Илић

„Вучић од пријатеља прави непријатеље. Не знам што уопште иде по свету. Нама би било боље да нигде не иде. Он ништа није урадио за Србију за све ове године у тим белосветским посетама. Што он више њих посећује, они Србију све више притежу да преда Kосово. Па то није нормално“, казао је Илић. Аутор и водитељ емисије je Оливера Миливојчевић.

Погледајте емисију: