Пао је Јутка, нека се припреми Спасковски! Динкићев и Вучићев тајкун ојадио РТБ Бор а сада ПОД ИСТРАГОМ КАНАДСКОГ ТУЖИЛАШТВА

Бор, Београд, Ванкувер, Отава – Против канадске компаније СНЦ Лавалин, како преноси британски Гардијан, државно тужилаштво води кривични поступак због сумњи да је руководство те компаније платило мито Влади Србије за успостављање сарадње с РТБ Бор. Кључни човек тог пројекта био је тадашњи генерални директор ове компаније Благоје Спасковски звани Соса.

благоје спасковски
Спасковски у друштву бившег министра финансија Вујовића обилази борску топионицу / Фото: Бета

Афера потреса Канадску Владу

Против канадске компаније СНЦ Лавалин, како преноси британски Гардијан, државно тужилаштво води кривични поступак због сумњи да је руководство те компаније платило мито у вредности од 48 милиона долара породици Муамера Гадафија у Либији, како би им он осигурао уносне уговоре. Лист наводи да се подмићивање наводно дешавало у периоду од 2001. до 2011. године. После Либије, према истом моделу СНЦ Лавалин успоставио сарадњу са Владом Србије од 2009, пише Медијацентар Бор у данашњем тексту „СНЦ Лавалин и Благоје Спасковски у афери подмићивања“.

благоје спасковски
Фото: Медијацентар Бор

Влада Србије је 2010. склопила уговор са канадском фирмом СНЦ Лавалин за изградњу нове Топионице а цена њене градње увећана је троструко за три и по године године – са 100 на чак 300 милиона евра.

СНЦ Лавалин је посао добио у директним преговорима са Министарством економије на чијем челу је био Млађан Динкић и руководством РТБ Бора на чијем челу је био Благоје Спасковски, који је у међувремену из Динкићевог УРС-а прешао у СНС, превевши комплетно општинско руководство у табор владајуће већине.

благоје спасковски
Фото: Курир Printscreen

И даље повереник СНС и ради за предизборну кампању

Благоје Спасковски, који је, упркос бахатом понашању и лошим пословним резултатима, опстао на челу Рударско-топионичарског басена Бор девет година, по доласку кинеске компаније „Циђин“ склоњен је са руководеће позиције.

Потписивањем уговора компанија „Циђин“ званично је преузела РТБ Бор 18. децембра, а са новим називом фирме „Циђин Бор копер“ постављен је и нови руководећи тим. Место председника заузео је Ђи Лонг, а у фотељу извршног директора сео је Јовица Радисављевић, док је бивши генерални директор Благоје Спасковски, који је много пута тврдио да му нико не може ништа и да је незаменљив, добио утешну функцију саветника, која је, како сазнајемо од људи упознатих са новим приликама у РТБ Бору, само протоколарна.

Подсећамо да је Председник Вучић у више наврата најављивао хапшење Млађана Динкића и смену Благоја Спасковског, који функцију повереника СНС-а обавља и данас и здушно припрема његов дочек у Бор у оквиру кампање „Будућност Србије“.

благоје спасковски
Сменили га Кинези / Фото: Танјуг

Иако му је послат јасан сигнал да му се ближи и политички крај, он се на тој функцији предуго „златом држао“ стварајући дугове РТБ-у преко 1,2 милијарде евра. У граду се неформално коментарише да је он већ нашао новог заштитника у лику Вука Јеремића, свестан да ће се после локалног шерифа Јутке из Бруса и његових услуга одрећи Председник Вучић, пише Медијацентар Бор.

Медијацентар Бор / Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.