СЛУЧАЈ „ДИВЉЕГ ДЕТЕТА“ Девојчица (13) је била нема, носила је пелене и скакутала као зец, а онда се сазнало да је претрпела НАЈЈЕЗИВИЈЕ ЗЛОСТАВЉАЊЕ (ФОТО, ВИДЕО)

Пуних 12 година, Џини Вајли је отац држао заточену у спаваћој соби куће у Калифорнији. Када су је пронашли радници социјалне службе, држала је руке испред себе и скакутала је као зец.

џини вајли
Фото: Printscreen

Имала је 13 година, али је имала менталну старост малог детета и после темељних прегледа, стручњаци су изјавили да је то најтежи случај злостављања деце. Девојчица је била нема и није могла да жваће, него је држала храну у устима све док није могла да је прогута уз помоћ пљувачке. Без обзира на то где се налазила, непрестано је пљувала и њушкала све око себе.

Џини се повремено интимно додиривала без обзира на то ко се налази у близини, и упркос томе што се узрујала и љутила, никада није плакала.

Тринаестогодишњакиња је разумела само своје име и две фразе – „престани“ и „не више“. Била је ненормално бледа и потхрањена и носила је пелене.

Случај „дивљег детета“ постао је познат свету као један од најстрашнијих примера злостављања и занемаривања деце икада откривених у Сједињеним Државама.

Њен отац Кларк Вајли је сумњао да је ментално хендикепирана. Био је то човек који је волео све да контролише, мрзео је буку и није желео да има децу. Ноћи је проводила на жичаном кревету, а хранили су је само течношћу. Кларк је режао и лајао на своју ћерку као пас, а када би направила буку, тукао ју је штапом.

џини вајли
Џини Вајли / Фото: Bettmann Archive, Приватна архива

Џини је спасена 1970. године, а истражитељи су открили да Кларк није уопште причао са ћерком, а исто је наредио и супрузи Ирени и сину Џону.

Ирена, уплашена и слабовида, напокон је 1970. побегла из куће ужаса. Због катаракте, грешком је ушла у погрешну канцеларију за социјални рад тражећи инвалидску пензију, а социјални радник је уочио Џини. Стајала је нестабилно на ногама, трзали су јој се удови и држала је руке испред тела као зец. Тада је откривена ужасна судбина ове девојчице.

Кларк Вајли оптужен је за занемаривање детета, али се убио на дан суђења. Оставио је поруку следеће садржине: „Свет никада неће разумети“. Ова прича проширила се целим светом, а снимљен је и документарни филм „Тајна дивљег детета“ који је освојио награду Еми.

џини вајли
Фото: Џини Вајли / Фото: Screenshot

После дугог боравка у болници, девојчица је прошла кроз низ хранитељских породица, а стручњаци су наставили да прате њен раст и понашање. Те породице су је малтретирале и злостављале. У једној од њих су је сурово кажњавали због повраћања, па је развила страх од отварања уста и поново престала да говори.

Током 2016. године појавила се информација да Џини живи у државној установи за негу. Данас није познато где се налази.

Mirror / Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.