Брнабић: У Србији је данас 46 милиона пута боље него 2012.

0

Премијер Ана Брнабић одговорила је данас политичким неистомишљеницима на тезу да у Србији “никада није било горе” поређењем да је данас најмање 46 милиона пута боље него 2012.

46 милиона
Ана Брнабић данас у Смедереву/ Фото: Н. Живановић

Премијер Ана Брнабић одговорила је данас политичким неистомишљеницима на тезу да у Србији “никада није било горе” поређењем да је данас најмање 46 милиона пута боље него 2012, подсећајући да су они Железару у Смедереву продавали за 1 долар, а да је вредност уговора који је актуелна власт потписала са кинеским партнером за смедеревску Железару – 46 милиона долара.

“Не постоји место у којем дела више говоре од речи него што је Смедерево. Дела најбоље говоре шта је све Александар Вучић урадио за Србију. Бивша власт је 2012. године предала Железару за један долар и неизвесност за 5.000 радника и 20.000 породица у Србији које су зависиле од те фабрике”, рекла је Брнабић на скупу у Смедереву, у оквиру кампање Будућност Србије.

Они кажу да „никад није било горе“, него данас, наставила је премијер Брнабић, они који су Смедеревску Паланку довели у такво стање да је било отворено чак 19 јавних предузећа која су касније била у блокади, а реално је било да постоје два, те да због дугова ништа није могло да се плаћа, па су чак биле несташице воде.

„За њихово време нисте могли бебу да окупате. Нема бољег примера од Смедеревске Паланке шта су они радили, а шта Вучић ради за грађане“, приметила је Брнабић.

Она је подсетила грађане Смедерева да су само губици њихове Железаре од 2012. до 2014. године износили око 300 милиона евра, који су, каже, морали да се покрију из буџета.

ана брнабић
Ана Брнабић/Фото:GayEcho

“Онда је дошао 18. април 2016. године када је потписан уговор са Хестилом и за мене је то дан када је Србија почела да побеђује, уз тешке мере за које је била потребна велика храброст”, рекла је Брнабић.

Она је истакла да је највише заслужан, не само за Железару, но и за РТБ Бор и све друге инвестиције, председник Александар Вучић и поручила политичким противницима, али и грађанима да “није будућност Србије један долар”, него планови попут слободне зоне у Смедереву која ће се реализовати у сарадњи са Кинезима.

Навела је да је потписан уговор са кинеским партнерима о изградњи слободне зоне у Смедереву како би још кинеских компанија инвестирало у овај крај и прецизирала да је урађен мастер план, који је тренутно у Кини и да ће после бити достављен Влади Србије, те да је у првој фази планирано 2. 000 нових радних места.

Подсетила је и да је 2018. година била најуспешнија за аеродром Никола Тесла.

“За све то је требало борити се. То да “никада није било горе“ је тенденциозна лаж. Или само нефер, или незнање или су само неодговорни, или је једноставно лаж”, рекла је Брнабић.

Премијер је приметила да јој замерају што говори колико је Вучић као бивши премијер а сада председник заслужан за напредак и навела да то јесте тако.

Сви у Влади и у Вучићевом тиму сваки дан се боре за бољу Србију, али је Вучић, истиче премијерка, наметнуо темпо и дао модел за дисциплину, одговорност и рад.

Како је рекла, било је тешко створити поверење страних инвеститора да је Србија земља која испуњава обећања и довести их у земљу која је била оптерећена бирократијом и са неповољним пословним окружењем.

“За две године Железара је показала шта може, ви сте показали шта Србије може. Поново је била наш највећи извозник и покренула економију Србије. Када сам била у радионици бакра, у Севојну, рекли су ми да они данас раде, јер ради Железара…а они су је продали за долар”, рекла је Брнабић.

Навела је и да су они до 2012. године тражили партнере за Железару, али да их нису нашли.

46 милиона
Нови кинески власници Железаре Смедерево, на потписивању уговора / Фото: Марко Тодоровић, Телеграф

“Нико није хтео да дође до 2016. године и онда нам кажу (политички противници) никада није било горе. Па, шта није било горе, где није било горе”, упитала је Брнабић.

Она је истакла да су 2018. године директне инвестиције достигле рекордан износ од 3,5 милијарде евра

”Било је потребно уредити администрацију, која је данас у служби грађана, привреде и све то заједно је довело до тога да имамо 18. април 2016. – када је потписан уговор са кинеским партнерима”, рекла је Брнабић.

Танјуг

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.