ИЗНЕНАЂУЈУЋА ОДЛУКА У НИШУ! Возач аутобуса смрти ПУШТЕН НА СЛОБОДУ! Није му одузет пасош, нема ни обавезу јављања

0

Ванпретресно веће Основног суда у Нишу укинуло је средином седмице притвор Милану Здравковићу (32) из села Нозрина код Алексинца, возачу „Ниш експресовог“ аутобуса у којем је 21. децембра после судара са возом на пружном прелазу у Доњем Међурову страдало седам а повређено 30 путника.

притвор милану здравковићу
Возач Милан Здравковић

Основно јавно тужилаштво у Нишу се жалило на такву одлуку суда, понављајући свој став да би окривљеном за тешку несрећу требало продужити притвор због опасности од бекства па се очекује да Виши суд наредних дана одлучи по жалби. Но, жалба тужилаштва не задржава извршење судског решења тако да се Здравковић одмах нашао на слободи и у наставку кривичног поступка, до даљњег, браниће се са слободе.

Према незваничним сазнањима, Здравковић је пуштен из притворе без икакве додатне мере као што је одузимање пасоша или обавеза јављања у просторије полиције у одређеном периоду.

Да подсетимо, Основно јавно тужилаштво подигло је оптужни предлог против возача Нишекспресовог аутобуса Милана Здравковића (32) из села Нозрина код Алексинца због сумње да се 21. децембра у 7.30 сати није придржавао прописа због чега је погинуло седморо путника на релацији Ниш – Ново село, а повређено је око 30 особа.

Тог јутра је воз број 7821 ишао из правца Доњег Међурова према Прокупљу, а Здравковић није погледао лево и десно на пружном прелазу те је наставио да вози, не заустављајући аутобус. Он се према овом предлогу терети за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

Како се наводи у саопштењу ОЈТ-а, он није уступио првенство пролаза преко железничке пруге машиновођи воза те није зауставио аутобус испред знака „Стоп“. Још се каже да није осмотрио лево и десно чиме је угрози живот аутобуса у коме су били махом ђаци.

– Окривљени је све време гледао право па је прелазак пруге започео пре него што се уверио да наведену радњу може да изврши на безбедан начин. Он на тај начин није пропустио шинско возило које се кретало на железничкој прузи. Тада је дизел моторни воз чеоним делом ударио у леву бочну страну аутобуса услед чега је предња гарнитура испала из шина док се каросерија аутобуса физички раздвојила на два дела у висини средине аутобуса – пише у оптужном предлогу.

– Предлажемо да се окривљени после изведених доказа осуди на осам година затвора, а у ту казну му се имају урачунати и време проведено у притвору, наводи се у овом оптужном предлогу судије.

Страшна саобраћајна несрећа је тог 21. децембра однела животе петнаестогодишњег Алексе Димитријевића из Новог Села, Данијеле Станковић (48) из Чокота и Богомира Лазића (75). У Клиничком центру су повредама подлегли истог дана Маријана Коцић (16) и Наташа Јанковић (42). Гајтана Стаменковић (78) и Властимир Ђорђевић (65) из Доњег Међурова су умрли десетак дана касније.

Блиц / Курир

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.