„ШАЛИЛИ СУ СЕ“ Шарчевић: Није било сексуалног злостављања у ОШ „Карађорђе“

У питању је „неслана шала вршњака, дечака су другови само боцкали гранчицама“, изјавио је министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

вршњачко насиље у О.Ш. Карађорђе
ОШ „Карађорђе“ на Аутокоманди / Фото: А. Станковић

Није било сексуалног злостављања дечака П. М. од стране вршњака у Основној школи “Карађорђе“ на Вождовцу, изјавио је данас министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

Он је нагласио да је реч о „несланој шали“ вршњака, али да никако није било намере сексуалног злостављања нити се то догодило.

– Међутим, недопустиво је да било ком детету буде непријатно, а да му се вршњаци смеју. Они ће бити укорени због тога – рекао је Шарчевић новинарима у Београду.

Министар каже и да је случај пријављен полицији и да су то учинили и родитељи, али и школа, као и да су тимови које је послало Министарство завршили посао.

– Добио сам комплетан извештај тима који се бави насиљем и који је био у школи, о томе шта је школа предузела пошто се ради о малој деци – рекао је Шарчевић и додао да ће у тој школи бити појачан педагошки рад, као и рад у групама.

Министар је казао и да се приватно распитао о случају у ОШ „Карађорђе“ и да је сазнао да се деца у том одељењу „играју“ на тај начин и да је у томе дечак, који је овог пута био жртва, раније имао другу улогу.

Према незваничним информацијама, дечаку П. М. су пукле панталоне, а онда су га вршњаци гранчицама боцкали кроз рупу на панталонама и смејали му се.

Танјуг