Владицу су позвали да провери има ли змија у зиду: Разбио је чекићем бетон и извукао пет гмизаваца

Док је држао змијице у рукама, загледао их је и окретао са свих страна, а оно што је рекао потом доказује да заиста воли ((те) животиње „Лепотани!“

змије
Фото: Илустрација / Pixabay

Познати змијар Владица Станковић био је на интервенцији у селу Купининце код Врања. Како се види на снимку који нам је послао, добро се ознојио, а радио је и чекић којим је морао да разлупа бетонско степениште да би дошао до легла.

– Било је великог посла, морали смо да разбијамо степениште како бисмо дошли до легла. Интервенција је успешно обављена, извукао сам пет змија различитих величина из степеништа – рекао је за Телеграф.

змије
Владица Станковић извадио змије из темеља куће /Фото: Printscreen

Док је држао змијице у рукама, загледао их је и окретао са свих страна, а оно што је рекао потом доказује да заиста воли те животиње „Лепотани!“.

Владица је иначе најтраженији човек у Пчињском округу, али и у Србији у летњим месецима, а по потреби и раније, јер послом којим се он бави, и то из хобија, не бави се нико.

Када није на терену где извлачи змије из кревета, хладњака… онда је „на телефону“ и дели савете. Он је председник Удружења за заштиту гмизаваца и животне средине “Поскок”, а иначе је ватрогасац.

Годишње има стотинак интервенција, зову га из многих крајева, а поред тога што људе „спасава“ од гмизаваца, он је познат и по томе што и њих избавља из насељених места и враћа их природи.

Владица је иначе експерт и кад вам се у животни простор уселе стршљенови.

Хронограф / Јелена Остојић,Телеграф