Претрес кућа Албанаца у Долову због фотографија са оружјем – Власник локала им отказао закуп

Панчево – Пошто су албански пекари из панчевачког села Долово поставили на друштвеним мрежама своје слике са рукама склопљеним у облику птице, што је симбол Велике Албаније, полиција је претресла њихове куће. Они су на друштвеним мрежама објављивали провокативне фотографије, а на некима се виде како стоје са две пушке испред своје куће.

албански пекари
Фото: Илустрација

На предлог тужилаштва, а по налогу судије за претходни поступак Вишег суда у Панчеву, претресани су станови и друге просторије на више локација, али нису пронађени оружје ни други предмети кривичног дела, речено је у Вишем јавном тужилаштву у Панчеву, а преносе београдски медији.

У даљем току предистражног поступка обављају се разговори са свим актерима тог догађаја ради утврђивања околности под којима је фотографија настала, коме припада оружје, те да ли је оружје функционално исправно, навело је Више јавно тужилаштво у Панчеву, преноси Танјуг.

Тражили да власник локала да отказ пекарима

Панчево – Житељи Долова су се окупили самоинцијативно и прикупили 250 потписа у оквиру петиције, коју су предали власнику локала који је Албанцима, који су на друштвеним мрежама стављали слике са симболима Велике Албаније, отказао локал.

На тај потез мештана и власника локала, Албанци су одговорили да су се само шалили, али су и мештани Долова поручили да се тако не могу шалити и да су им указали гостопримство, а да су они на то одговорили провокацијама и претњама, преноси београдски лист Ало.

У наредних неколико сати се очекује да се албански власници пекаре Халит и Гранит Османкај иселе из пословног простора. Албански пекари су на друштвеним мрежама објављивали провокативне фотографије, а на некима се виде како стоје са две пушке испред своје куће.

албански пекари
Фото: Ж. Кнежевић

На предлог тужилаштва, а по налогу судије за претходни поступак Вишег суда у Панчеву, претресани су станови и друге просторије на више локација, али нису пронађени оружје ни други предмети кривичног дела, речено је у Вишем јавном тужилаштву у Панчеву, преноси Танјуг.

Танјуг