ПРОВОКАЦИЈА НА ГОДИШЊИЦУ БОМБАРДОВАЊА У НОВОМ САДУ – Сликали се са албанском заставом на Варадинском мосту

Шесторица Албанаца су јуче око десет сати развили албанску заставу насред Варадинског моста да би се сликали с Петровардинском тврђавом у позадини. Тужилаштво оценило да се не ради о кривичном делу и они су остали на слободи. Провером је утврђено да се ради о страним држављанима, учесницима Новосадског маратона.

провокација
Петроварадинска тврђава / Фото: Wikipedia

Шесторица Албанаца су јуче око десет сати развила албанску заставу насред Варадинског моста да би се сликали с Петровардинском тврђавом у позадини.

У том моменту наишао је један Новосађанин који је управо кренуо на обележавање годишњице НАТО бомбардовања и задржао их до доласка полиције, јер је овај поступак доживео као увреду, и о томе обавестио нашу редакцију.

Ипак, тужилаштво је оценило да се не ради о кривичном делу и они су остали на слободи. Провером је утврђено да се ради о страним држављанима, учесницима Новосадског маратона.

„По мени, очигледно се ради се о жестокој провокацији. Ја сам их зауставио и питао шта то раде и зашто, а они су ми одговорили да су дошли овде на трку“, казао је јуче за нашу редакцију Новосађанин Саша Вујић.

„Позвао сам полицију, која је веома брзо дошла.“

Наш саговорник је навео да сматра да су ове госте сигурно снимиле и сугурносне камере којих има на мосту и око њега.

провокација
Варадински мост / Фото: Дневник

„Огорчен сам. Био сам доле на ратишту, а они се тако провокативно понашају овде на дан комемоморације. Ја сам кренуо тада на обележавање бомбардовања у касарну. Мислим да су они с Космета, јер ми се чини да су разумели шта причам с полицајцима. Иначе полицијски службеници су код њих пронашли још једну заставу, коју нису развили“, додао је видно узбуђен Вујић.

У МУП–у смо незванично сазнали да се ради се о учесницима Новосадског маратона који су држављани Албаније, а да се тужилаштво изјаснило да у догађају нема елемената кривичног дела, тако да тим поводом никоме није одређен притвор.

провокација
Фото: Курир Printscreen

С. Х, Дневник