ЗАЈЕЧАР: ПЕТ ГОДИНА ЗАТВОРА ЗА СИЛОВАЊЕ СИНА!

Виши суд у Зајечару осудио је на пет година затвора Братислава Велојића из књажевачког села Подвис због продуженог кривичног дела обљуба над дететом, у овом случају свог сина.

пет година затвора
Фото: Илустрација

Братислав Велојић (46) је осуђен јер је у више наврата од 2016. до 1. јуна 2017. године силовао сина од 14 година.

Веловић је осуђен јер је силовао свог малолетног сина. Међутим, отац монструм пред судом не признаје да је било шта слично учинио.

– Силовао ме је више пута. Водио ме је у купатило да ме окупа, онда ми је сипао шампон на главу, пекле су ме очи од пене. Рекао ми је да жмурим и онда терао да га орално задовољавам. Више пута ме је силовао и на ‘’онај’’ начин. Морао сам да ћутим, претио је да ће ме убити. Иако ми се вриштало, ћутао сам и трпео страшне болове. Вода је текла, а ја сам трпео и плакао што сам тише могао… – испричао је тада дечак надлежној служби.

Велојић је силовао свог малолетног сина, који сада има 13 година, а све се дознало када је дечак 2017. године покушао да се убије у школи. Он је донео нож и у школском дворишту покушао да пресече вене. Срећом, ученици су га спречили и одмах позвали наставнике.

Школски психолог је одмах разговарао с њим, као и службеници Центра за социјални рад у Књажевцу. Дечак је тада испричао да га је тата непрекидно тукао и да га је наводно више пута силовао у купатилу док га је купао. Пожалио се тада да не жели да живи с њим.

После инцидента оцу је судски забрањен приступ ванбрачној супрузи и сину док је истовремено трајала истрага. После покушаја самоубиства, мајка и син су смештени у сигурну кућу у Нишу где су провели месец дана. Одатле су се вратили у Књажевац, где их је примио стриц дечакове мајке, код кога и сада живе. Мештани кажу да су мајка и син живели са оцем монструмом у књажевачком селу и да су трпели невиђену тортуру.

Ово је првостепена пресуда, на коју и одбрана и тужилаштво имају право да уложе жалбе, рекла је за Танјуг портпарол Вишег суда у Зајечару Светлана Миљковић.

Танјуг