ЗБОГ ОВОГ УРЕЂАЈА ДОБИЈАТЕ ВЕЛИКИ РАЧУН ЗА СТРУЈУ: Једну ствар морате престати да радите

0

Осим што ће вам уштедети новац, искључивање уређаја из струје сигурније је у случају грмљавине када су сви укључени уређаји под ризиком од удара грома.

искључивање уређаја
Фото: Илустрација

Осим што ће вам уштедети новац, искључивање уређаја из струје сигурније је у случају грмљавине када су сви укључени уређаји под ризиком од удара грома.

Знате ли да ваши кућни апарати воде тајни живот док су искључени? Ово је списак уређаја који троше електричну енергију чак и када су у стању мировања:

Пуњач за телефон

Многи остављају пуњач у утичници и након што је пуњење завршено. Многима је то практичније, а често смо и лењи да извучемо кабл. Трошак који направи сам пуњач није велик, али постоји. Процењује се да ова пракса троши 1,2 вата на дан.

Дигитални ТВ пријемник

Мало ко је свестан рада дигиталних пријемника, али они настављају да примају сигнале и када је телевизор искључен. Дакле, када искључите телевизор, искључите и пријемник, ако га имате засебно. Док беспотребно ради, он троши 22 вата на дан.

Телевизор

Да ли сте знали да притиском типке за искључивање телевизор заправо само стављате у стање мировања? Нажалост, то је тако – потпуно га искључити можете једино ако извучете кабл из утичнице. Иначе, телевизор који не ради троши 24 вата на дан.

Рачунар и лаптоп

Чак и када су искључена, стони и преносиви рачунари у позадини раде. Ако не желите да вам краду 96 вата на дан, извуците их из струје. Не треба истицати да, ако ове уређаје држите на “стенд бај” начину, потрошња је још већа.

Новости

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.