Немачки новинар: Немачка обавештајна служба кључна за стварање ОВК, против Срба на КиМ ратовали и муџахедини на челу са Аимом ал Завахиријем, „десном руком“ Бин Ладена

Немачки новинар Кит Кларенберг тврди да је на Космету уз ОВК била терористичка интернационала. Против Срба ратовали муџахедини на челу са Аимом ал Завахиријем, „десном руком“ Бин Ладена.

Кит Кларенберг
Грб терористичке организације ОВК / Фото: Flickr/Adam Jones

Терористичка интернационала ратовала је против српских снага на Косову и Метохији 1999. године, а у врху исламских терориста који су је предводили налазио се и „десна рука“ Бин Ладена, Аим ал Завахири. Ове шокантне податке, у анализи за Глобал рисрч, изнео је немачки новинар Кит Кларенберг, уочи обележавања две деценије од удара Ослободилачке војске Косова и НАТО-а на Кошаре, преносе Новости.

У застрашујућем тексту „Двадесет година од косовског рата“, Кларенберг наводи да је немачка обавештајна служба била кључна за стварање терористичке ОВК на КиМ, као и да је она имала најтачније податке о огромном богатству у српској покрајини.

Међу најозлоглашенијим именима оних који су учествовали у рату на Косову и борили се против војске тадашње СРЈ, а потом починили злочине који су „окупали крвљу“ Енглеску, Белгију, Израел, Француску и Сирију, наводи британског пуковника Џемса Лија Месура, који је у Сирији до пре неколико месеци водио хуманитарну организацију „Бели шлемови“, коју је званични Лондон задужио за распиривање рата на Блиском истоку. Помињући страну улогу у рату, новинар Глобал рисрча наводи да су војнике ОВК у Албанији обучавали специјалци ЦИА и Зелене беретке, као и да је британски САС био кључан за обуку терориста у Албанији. У Покрајину су „сасовци“ упућивани на такозване оперативне пикнике, углавном да наводе авијацију. Аутор текста бележи и податак да су први њихови војници ушли на Косово 21. марта 1999.

У врху најопаснијих исламских терориста који су деловали на КиМ, наводи се у тексту, налази се заменик Бин Ладена, Аим ал Завахири, који је лично водио јединицу муџахедина на Косову 1999. Аим ал Завахири је помогао у оснивању египатске милитантне групе Исламски џихад, а преузео је вођство Ал каиде након убиства Осаме бин Ладена од стране америчких снага 2011. Пре тога, често су га називали главним идеологом Ал каиде. Неки верују да је он био „оперативни мозак“ који је стајао иза напада на САД 11. септембра 2001.

кит кларенберг
Кит Кларенберг / Фото: Twitter

Међутим, Ал каида није једина исламистичка група која је деловала на Косову. Позивајући се на податке из истраге бившег тужиоца америчког министарства правосуђа Џона Лофтуса, Кларенберг у тексту наводи као балканске терористичке ветеране Ал Мухајироуна, Бакрија Мухамеда, Абуа Хамзу и Харуна Рашида Асвата, кривце за напад на лондонски метро јула 2005. У исламистичкој групацији помиње се и Кан Шариф, који је учествовао у самоубилачком нападу у бару у Тел Авиву.

Кларенберг износи тврдње и да се две деценије после НАТО агресије западни наратив о разлозима напада на СР Југославију скроз распао. Он наводи да је јасно да Слободан Милошевић није никада имао идеју да прави „велику Србију“ чистећи Албанце са Косова.

Спутњик

1 коментар

Comments are closed.