Да ли је „решење“ за кредите у „швајцарцима“ нова замка за грађане (ВИДЕО)

Гост нове епизоде емисије „РасПравда“ која се реализује у сарадњи продукције Хелм Каст и портала Правда био је Лазар Ђуровић, један од ретких који се стамбеног дуга у „швајцарцима“ решио у непосредном разрачунавању са банком.

лазар ђуровић
Лазар Ђуровић

Ђуровић преноси своје поучно искуство и упозорава на опасности од наводног „решења“ које је државна власт недавно предложила.

Он је објаснио да према предложеном решењу грађани који су узели кредит у “швајцарцима” и даље бити у незавидној ситуацији јер, иако су исплатили велики број рата, морати и даље да исплаћују кредите и плаћају камату на њих. Ђуровић је рекао да се не слаже с тим да држава треба банкама из буџета да уплати додатни новац због овог решења и да су банке већ оствариле екстра профит на кредитима у “швајцарцима”.

лазар ђуровић
Продао стан у коме је живео да би вратио кредит банци: Лазар Ђуровић

Лазар Ђуровић је рођен 1973. године у Београду. У родном граду завршио је основну школу и Прву београдску гимназију‚ смер природно-математички. Дипломирао је на Стоматолошком факултету у Београду. У званичној биографији истиче да је учесник студентског протеста 1996-1997. године, а да је члан Демократске странке Србије постао 1998. године. У периоду од 2001. до 2004. био је члан ГО и ИО као и потпредседник Централног изборног штаба у политичким кампањама од 2002 до 2004. године. Водио је ресорни одбор за спорт ДСС-а у периоду од 2003. до 2006, а у Влади Србије именован је на место помоћника директора при републичкој управи за спорт – Министарства просвете и спорта (2004-2006). Од 2006. до 2008. године био је директор за објекте и члан Извршног комитета Универзијаде у Београду 2009. године. Био је и координатор Извршног одбора ДСС-а за јужнобанатски округ. Данас је потпредседник Извршног одбора Народне странке.

У разговору за „РасПравду“ Лазар Ђуровић је објаснио да су околне земље на много бољи начин решиле тај проблем и на време заштитиле своје грађане.

Како је Ђуровић затворио свој кредит у “швајцарцима” сазнајте гледајући емисију. Аутор и водитељ је Миодраг Зарковић: