„ПОГОДИО МЕ У НОГУ, ОД ТАДА ПУЦА СВАКИ ДАН“ Полиција још трага за београдским ПУЦАЧЕМ који гађа пролазнике из ваздушне пушке

Прошла су четири дана од како је непозната особа почела ваздушном пушком насумично да пуца на пролазнике Сарајевске, у центру Београда, а станари и пролазници у овој улици и даље опрезно корачају, гледајући у прозоре суседних зграда са којих би могла да прети опасност.

пуца на пролазнике сарајевске
Фото: Весна Лалић, РАС Србија

Тензија у ваздуху и даље се осећа. Док поједини суграђани безбрижно пролазе Сарајевском улицом, други сумњичаво гледају преко рамена подижући поглед ка отвореним прозорима. Ђаке из оближњих школа родитељи су посаветовали да избегавају потез око Сарајевске 55…

– Свакодневно изводим дете у шетњу, али сада бирам споредне улице. Док полиција не пронађе „шаљивџију“ не желим да ризикујем – рекла нам је једна млада мама из комшилука.

Иако, према причама станара, „у последња 24 сата није било инцидената“, радницима из околних радњи, који су претходних дана били мете, није баш свеједно.

пуца на пролазнике сарајевске
Сакривање од пуцача / Фото: Весна Лалић

– Мене су пре неколико дана погодили дијаболом у ногу. Одмах сам пријавио полицији, која је рекла да ће да нађе починиоца. Од тада је тај неко кренуо сваки дан да пуца на људе – каже радник оближњег локала, претпостављајући да је пуцано из зграде која се налази прекопута.

И пре два дана, док су репортери Блица били на терену, чуо се јак пуцањ, али нико није погођен.

– Мој пријатељ је пре неки дан погођен у леђа, када је прелазио пешачки прелаз. Мислим да има мали оток на леђима – рекао је за Блиц један од радника оближњег локала, чији се комшија нашао на мети пуцача.

Сличан инцидент догодио се прошле недеље у Новом Саду када је непозната особа данима из ваздушне пушке гађала пролазнике на Булевару Јаше Томића. Пуцач из Новог Сада је пре два дана откривен и приведен. Могуће је да је то примирило и „снајперисту“ из Сарајевске, па у последња два дана ни у овој улици није било инцидената.

Љубица Станковић, Блиц