ЦРВЕНА ЛИНИЈА: АКАДЕМИЈА СЕЋАЊА ПОВОДОМ 20 ГОДИНА ОД ЗАВРШЕТКА РАТА НА КиМ

0

Поводом 20. годишњице од завршетка рата на Косову и Метохији, Удружење Србски светионик Вас позива на академију сећања под насловом Црвена линија.

Поводом 20. годишњице од завршетка рата на Косову и Метохији, Удружење Србски светионик Вас позива на академију сећања под насловом Црвена линија на којој ћемо причати о јунаштву наших војника који су се борили у рејону караула: Горожуп, Морина, Кошаре, Ђенерал Јанковић и друге током 1998-1999. када су они својим херојским пожртвовањем бранили нашу отаџбину од албанских терориста и њихових помагача (Војска Републике Албаније, амерички маринци, британски САС специјалци, Легија странаца и разни други плаћеници).

На самој академији ће се обратити преживели борци СР Југославије тј. учесници борби на караулама, као и неко од чланова породица чији су најмилији оставили своје кости подно Проклетија.

Овом академијом желимо да изразимо поштовање и захвалност момцима од 18-23 године старости, који су били спремни да и свој живот положе на браник своје домовине.

Наступају:

Ивана Жигон и Косовски Божури
Милош и Милутин Попадић
Ана Читлучанин

Организатор:

Удружење Србски светионик

Академија ће бити одржана у суботу 8. јуна 2019. године од 19 сати, одмах после парастоса у Парохијском дому београдског Храма Св. Архангела Гаврила на Топчидеру, Улица Хумска бр. 26.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.