Тракториста претукао водитеља Жику Шареницу

МИОНИЦА – Мионичка полиција ухапсила је мушкарца који је, пред почетак емисије „Жикина шареница“ која се емитовала уживо из Мионице, песницом ударио аутора и водитеља те емисије Живорада Николића, објавио је Телеграф.

жикина шареница
Фото: Clip.rs printscreen

Инцидент се одиграо јуче, а Телеграф наводи да је ухапшен 50-годишњак из мионичког села Санковић.

Он је пола сата пред почетак емисије трактором оборио жардињеру и улетео у пешачку зону где су се одвијале припреме за почетак емисије, чиме је угрозио безбедност око 30 људи који су дошли на снимање емисије.

Потом је пришао Николићу, песницом га ударио у главу и извређао га. Према наводима Телеграфа, Николић није задобио повреде.

Према незваничним информацијама, ухапшени има психичких проблема.

Одређен притвор нападачу

Основни суд у Мионици одредио је притвор до 30 дана С.П. (50) из села Санковић који је у недељу трактором улетео на место где се снимала емисија и напао водитеља Живорада Николића, пренели су медији.

Он је претходно саслушан у тужилаштву поводом сумње да је извршио кривично дело изазивање опште опасности.

Притвор му је одређен због опасности да би боравком на слободи могао да понови кривично дело.

Удружење новинара Србије (УНС) је саопштило да је С.П. пред почетак емисије која се емитовала уживо из Мионице трактором оборио постављену жардињеру и великом брзином ушао у пешачку зону, и на тај начин угрозио безбедност око 30 људи који су дошли на снимање емисије.

Онда је пришао аутору емисије Николићу „Жики Шареници“ и песницом га ударио у пределу главе.

жикина шареница
Фото: Clip.rs printscreen

Николић није задобио повреде, а тракториста му је упутио више погрдних речи, пише УНС.

Мионичка полиција је врло брзо ухапсила С. П. који према незваничним сазнањима има психичких проблема и 2017. године му је изречена мера психијатријског лечења.

Танјуг

1 коментар

Comments are closed.