Исповест Србина којег су претукли навијачи: Непријатно је, али остајем на Брачу

0

Загреб – Један од двојице претучених Срба у Супетру на Брачу испричао је да му је ово четврта летња сезона на хрватском делу Јадрана, а друга на том острву и да до сада никада није имао проблема, а сада га, каже, и јесте и није страх, јер се осећа као да му на челу пише ко је.

у супетру на брачу
Лука у Супетру / Фото: Wikipedia

Он је новинару хрватског портала Срби, који га је затегао на повратку из Сплита где је по други пут био на полицијском препознавању, рекао да је тешко било кога сада препознати, јер су сви нападачи били замаскирани, преноси Танјуг.

„Тешко је било кога сад препознати, јер су они сви били замаскирани када су нас напали. Једини који није био замаскиран је онај који је ударио ватрогасца и он је ухапшен. Колико сам могао да приметим, били су сви мојих година или млађи, мршави и кратко ошишани”, испричао је.

Њега су, казао је, нападачи ударили боцом у главу и задали му више удараца по телу.

Иначе, он је из Вуковара, српске је националности, рођен је 1997.

Испричао је да је током две сезоне које је провео на Хвару и две на Брачу није имао непријатности због тога што је Србин и што говори екавицом.

С навијачким светом, истиче, нема никакве везе.

Сматра да је са свима био у коректним односима.

Неколико дана после напада каже да се осећа неугодно.

„Мој идентитет није изашао у јавност, али ово је врло мало место и брзо се прочуло ко је нападнут. Сви живи сада знају ко смо ми и мало је непријатно пролазити градом, јер сада имам осећај да ми на челу пише ко сам и шта сам. Мало је то непријатна ситуација иако је све до прошлог викенда било супер”, испричао је претучени младић.

А на питање да ли га је сада страх за своју безбедност, одговара неодређено.

„И јесте ме и није страх. Далеко сам од куће, на острву на којем су у смени два полицајца и једна патрола. Интервентној полицији треба много времена да дође. Сви сад знају да сам ја тај. Није ми чудно што се све то десило. Из Вуковара сам и у сличној средини сам одрастао, са сличним међунационалним проблемима. Овде смо дошли да зарадимо за себе, јер код куће нема посла и надам се да ћу остати да радим свој посао, због чега сам и дошао”, истиче.

Поред свега тога, он каже да на Супетру има много добрих људи, што домаћих, што сезонаца, који су га подржали и охрабрили.

„Долазили су нам конобари из других ресторана, а и домаћи момци и њихови пријатељи и говорили нам да се не секирамо. Чак и људи с којима се раније нисам ни поздрављао долазе да ме питају како сам и је ли све у реду. Овде има много нормалних људи”, испричао је младић и додаје да ће сигурно остати ову сезону на Супетру због шефа и екипе с којом ради, за које има само речи хвале.

Танјуг

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.