Српска православна црква ће анатемисати Мила Ђукановића?

Оно што сада чини, и наговештава да ће да чини председник Црне Горе, изазива чуђење целог света, и та дела која се најављују, чине да се сви владари црногорски, Свети Петар, Петар Други, Књаз и краљ Никола преврћу у гробовима, истакао је патријарх српски Иринеј.

поглавар српске православне цркве
Патријарх Иринеј/Фото: Н. Фифић

– Нека му да Бог ума да размисли шта чини, и да не заслужи проклетство и осуду целог српског народа, и Српске православне цркве – рекао је патријарх спрски Иринеј, и на тај начин најавио могућност анатемисања Мила Ђукановића.

Патријарх Иринеј упозорио је да би Ђукановић могао бити анатемисан односно предат проклетству, као што је то већ случај с Мирашем Дедеићем.

– Оно што сада чини, и наговештава да ће да чини председник Црне Горе, изазива чуђење цијелог свијета, и та дела која се најављују, чине да се сви владари црногорски, Свети Петар, Петар Други, Књаз и краљ Никола преврћу у гробовима својим – истакао је патријарх.

Он је истакао да је онај који ратује против Црне Горе, истовремено и против Срба у Црној Гори.

Патријарх је поручио да је Ђукановић сада на трону својих предака и да чини оно што ни Турци за пет векова нису.

– Турци нису атаковали на црквену имовину, ни комунисти нису то чинили, али дошао је Црногорац да уништи Спрску цркву у Црној Гори, која је створила Црну Гору, без које Црна Гора не би ни постојала – додао је патријарх Иринеј.

Он је поручио да Ђукановић одузима вековну имовину Српске цркве и српског народа.

– Нека му да Бог ума да размисли шта чини, и да не заслужи проклетство и осуду цијелог српског народа, и СПЦ. То што чини, то нико не разумије – нагласио је патријарх Иринеј.

ИН4с