„МИСЛИМО ДА ИМАМО ИМЕ“ Вучић о случају Оливера Ивановића, а ово су људи које је поменуо

0

Србија ради врло озбиљно на откривању убица лидера ГИ СДП Оливера Ивановића и, за разлику од Приштине, ми мислимо да имамо његово име, каже председник Србије Александар Вучић.

убица лидера ГИ СДП Оливера Ивановића
Фото: Весна Лалић / РАС Србија

Он је јавно упитао приштинске власти, „шта се дешава са особом под именом Фљорин Ејупи, који је из Косовске Митровице отишао пут Тиране, до аеродрома Ринас“.

– Он је, иначе, под присмотром у Немачкој. То је особа која је подметнула бомбу под аутобус „Ниш-експреса“ – навео је данас Вучић.

Такође, поменуо је још једно име у вези са убиством Ивановића. Реч је о Еџмедину Зекају, „који је променио име у Лирај Зекај, и који је на дан убиства био у Косовској Митровици“.

Осврнуо се и на потпредседника Српске листе Милана Радоичића који, како је рекао, „није цвећка, али са сигурношћу и према свим подацима ни на који начин није учествовао у ликвидацији Ивановића“.

– То је потврђено кроз различите методе испитивања, проверавања и праћења поменутог господина – навео је Вучић.

Како је казао, због недостатка ДНК анализе, пластичних чаура, недостатка снимака, „не можемо да имамо материјалне доказе“, али наставићемо да радимо.

Фото: Димитрије Гол, Танјуг

Он је упитао међунардону заједницу зашто институције у Приштини нису прихватиле захтев Србије да учествује у истрази Ивановићевог убиства? Такође, навео је да  је српско Тужилаштво одговорило на све захтеве из Приштине.

Упитао је и зашто је прошло осам месеци, па да се достави видео материјал са лица места, истакавши да су Србији достављени монтирани снимци кретања Оливера Ивановића. Такође, питао је и шта се десило са снимцима добијеним из објекта испред кога је Ивановић убијен?

– Зашто и поред више захтева ни чауре са места догађаја нисмо добили, него само клонове? Не можемо да урадимо ништа, само да би српску полицију искључили из целе приче. Оптужише пола света, само нам не рекоше ко је убио Ивановића – истакао је Вучић.

Л. Гедошевић, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.