Тај луди, луди свет: У Француској СУЂЕЊЕ ПЕТЛУ Морису јер кукуриче сувише гласно и рано

У граду Рошфору на југоистоку Француске данас је почело необично суђење петлу Морису који кукуриче сувише гласно и много рано и због тога узнемирава суседе који су поднели тужбу против власника, пренео је радио Франс анфо (Frace Info).

суђење петлу
Фото: Илустрација

На суду је била власница Мориса Корин Фесо која је новинарима испред суднице рекла да би Морис, кад би знао да говорио, рекао: „Оставите ме на миру и пустите ме да певам“.

Морис се није лично појавио на суду али је добио подршку других петлова, јер су многи власници живине дошли испред суда са својим петловима у знак подршке. Најгласнију подршку Морису су пружили петлови Атила, Казанова и Жан-Рене, навели су њихови власници.

Суд је после кратког рочишта саопштио да ће коначну одлуку донети 5. септембра, а дотле је могуће „помирење“ суседа и Мориса.

Суседи, брачни пар пензионера, одлучили су да поднесу тужбу јер су, како кажу, неколико пута упозорили Корин Фесо да некако ућутка петла.

Мориса, раскошног петла са риђим и црним перјем чије су фотографије освануле у локалним медијима, суседи терете за звучно узнемиравање јер петао већ око 6.00 ујутро почне да кукуриче.

Петао је иначе национални симбол Француске.

Бета

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.