Тај луди, луди свет: У Француској СУЂЕЊЕ ПЕТЛУ Морису јер кукуриче сувише гласно и рано

У граду Рошфору на југоистоку Француске данас је почело необично суђење петлу Морису који кукуриче сувише гласно и много рано и због тога узнемирава суседе који су поднели тужбу против власника, пренео је радио Франс анфо (Frace Info).

суђење петлу
Фото: Илустрација

На суду је била власница Мориса Корин Фесо која је новинарима испред суднице рекла да би Морис, кад би знао да говорио, рекао: „Оставите ме на миру и пустите ме да певам“.

Морис се није лично појавио на суду али је добио подршку других петлова, јер су многи власници живине дошли испред суда са својим петловима у знак подршке. Најгласнију подршку Морису су пружили петлови Атила, Казанова и Жан-Рене, навели су њихови власници.

Суд је после кратког рочишта саопштио да ће коначну одлуку донети 5. септембра, а дотле је могуће „помирење“ суседа и Мориса.

Суседи, брачни пар пензионера, одлучили су да поднесу тужбу јер су, како кажу, неколико пута упозорили Корин Фесо да некако ућутка петла.

Мориса, раскошног петла са риђим и црним перјем чије су фотографије освануле у локалним медијима, суседи терете за звучно узнемиравање јер петао већ око 6.00 ујутро почне да кукуриче.

Петао је иначе национални симбол Француске.

Бета