Немачка: У неким деловима земље становништво НА ИВИЦИ СИРОМАШТВА

0

Становници Бремена су од свих немачких савезних покрајина највише изложени опасности пада у сиромаштво, а велики ризик осиромашења је и на истоку Немачке.

опасност пада у сиромаштво
Фото: Илустрација

Становници Бремена су од свих немачких савезних покрајина највише изложени опасности пада у сиромаштво, а велики ризик осиромашења је и на истоку Немачке.

„На рубу сиромаштва живи 22,7 одсто грађана града-савезне покрајине Бремена, а најмањи проценат се бележи у најразвијенијим покрајинама Баварској и Баден-Витемберг“, саопштила је Савезна статистичка канцеларија у Висбадену, а преноси портал Нењс Буж.

Иза Бремена, највећој опасности од живота у сиромаштву изложени су грађани источних савезних покрајина Мекленбург-Померанија и Саска-Анхалт, али и главни град Берлин, где 18,2 одсто становништва живи на рубу сиромаштва.

Иако су се вредности приближиле када се говори о разликама између некадашње Западне и Источне Немачке, разлике у економској моћи између истока и запада су још увек приметне.

Но, примећено је смањење опасности од сиромаштва у неким источним савезним регијама, уз повећање на западу, попут савезне покрајине Северна Рајна-Вестфалија.

Од социјалних група највише су ризику сиромаштва изложени самохрани родитељи, 40,4 одсто на западу и 44,5 одсто на истоку земље. Савез синдиката Немачке сматра скандалозним пораст самохраних родитеља којима прети сиромаштво, преноси Блиц.

На рубу сиромаштва живи особа којој је на располагању 60 одсто просечног примања за одређену регију, што је око 1.000 евра месечно.

Танјуг

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.