Вучић још није добио позив на обележавање 80. годишњице од почетка Другог светског рата

На адресу председника Србије Александра Вучића још није стигао позив из Пољске да присуствује обележавању 80. годишњице од почетка Другог светског рата.

Фото: Димитрије Гол, Танјуг

На адресу председника Србије Александра Вучића још није стигао позив из Пољске да присуствује обележавању 80. годишњице од почетка Другог светског рата, пише лист Политика.

Те новине напомињу да ће то бити други важан догађај на коме Србија неће бити заступљена у складу са својом историјском улогом и статусом силе победнице и подсећа да је на прослави стогодишњице победе у Првом светском рату, 11. новембра прошле године, Француска сместила председника Србије у неке од споредних редова, док је косовски председник Хашим Тачи седео тик иза председника Русије Владимира Путина.

Позив на обележавање јубилеја није добио ни Владимир Путин, што је, како пише Политика, потврдила канцеларија пољског председника напомињући да је председник Пољске одлучио да позове државе Европске уније и Источног партнерства, Азербејџан, Јерменију, Белорусију, Грузију, Молдавију и Украјину.

А Русија, како се наводи у објашњењу, не учествује ни у једној од ових организација.

председник србије
Александар Вучић и Владимир Путин / Фото: Тања Валић, Танјуг

Политика / Данас

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.