Српкиње ухапшене у Цириху због илегалне ординације: „Дивље докторке“ пале током давања ињекције

„Дивље докторке“ су ухапшене и одведене пред тужиоца.

дивље докторке
Фото: Профимедиа

Три жене из Србије илегално су држале лекарску ординацију у Цириху. Оне су ухваћене баш пре него што су хтеле да обаве козметички третман.

У месту Адликон поред Регенсдорфа (циришки кантон), полиција је у петак упала у ординацију док се „докторка“ управо спремала са да ињекцију муштерији.

Истрага је довела до сазнања да је ординација била у приватном стану. Жене су старости од 41 до 53 године, које су све држављанке Србије, а у Швајцарској су илегално. Ординацију су држале без неопходних папира.

Полиција је у стану открила и собу која је била намењена интервенцијама. У њој је трио изводио козметичке и медицинске третмане.

Ни „докторка“ ни њене две асистенткиње нису имале лиценцу неопходну за давање ињекција и убризгавање било каквих препарата, као ни дозволу за рад.

Српкиње су ухапшене и одведене пред тужиоца.

Како се наводи у коментарима на ову вест, ово није изолован случај, јер има много људи који у Швајцарској раде илегално, у грађевини, хотелијерству или на пословима одржавања домаћинстава и да је потребно много више контроле и ангажовања државе.

Блицк.цх