Отац Симеон: „Код нас је скупља кисела вода него млеко!“ (ВИДЕО)

У новом интервјуу оца Симеона тема је била положај српског народа, као и опасности које га окружују. Отац Симеон напомиње да технологија није сама по себи лоша, али да се њена корисност понекад губи у злоупотреби, и препоручује да се користи умерено и усмерено, да ако смо дошли по неку информацију на интернет, ту информацију потражимо и да не губимо време на обиље других информација које нам интернет гура поред тражене.

отац симеон

Положај српског сељака је такође био тема. Отац Симеон нам напомиње да је рад сељака потцењена категорија, да пшеница не сме да буде 17 динара, да кисела вода не сме да буде скупља од млека, и да тај животни и цивилизацијски стил који новац ставља на пиједестал не може да изађе на добро.

Као позитивне помаке отац Симеон наводи да се ипак нешто дешава и да један део Срба полако али сигурно почиње да се враћа у Србију и на своја огњишта, и наводи неколико примера. Бела куга је и даље горући проблем, који је у унутрашњости изражен много више него у великим градовима.

отац симеон

Манастир Рукумија је српски православни манастир који је познат по многобројним исцелењима и читању молитава за здравље и склапање брака. Отац напомиње да је велики број људи нашао свога пара у манастиру и да већ има доста „манастирске деце“, то јест деце која су проистекла из оваквих бракова.

У манастиру се сваке прве суботе у месецу читају молитве за проналазак сродне душе,  а тим помоводом се тамо окупља много младих људи који после литургије проведу дан као гости манастира, а није реткост да се таква дружења заврше браком.

Погледајте видео:

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.