Многе чињенице о Фиреру су познате, а ОВО никада не бисте повезали са њим – Ево шта је све откривено у Хитлеровим тајним вртовима (ВИДЕО)

Остаци врта и стаклене баште који је вођа немачких нациста Адолф Хитлер користио за узгој воћа и поврћа откривени су у некадашњем главном штабу немачког Источног Фронта.

адолф хитлер
Фото: Printscreen YouTube/Veuer

Локални историчари су истражујући озлоглашени Хитлеров бункер „Вучја јазбина“ који се налази на подручју данашње североисточне Пољске открили изворне темеље вртларске куће, две стаклене баште и подземну котларницу која је доводила воду и топли ваздух како би особље могло да узгаја свеже производе током целе године.

Како је синоћ пренео Кликс.ба, описујући откриће као баналност зла, историчар Јацек Адамски из Војног музеја Мазуроландиа казао је да је локација само 800 метара удаљена од Хитлеровог личног бункера.

– Знали смо да су овде негде у околини остаци вртова који су служили Вучјој јазбини. Као вегетаријанац и непушач, Хитлер је имао такве вртове у сваком седишту, па смо пре три године донели одлуку да почнемо да тражимо анализирајући фотографије и архиве као и кроз разговоре с локалним људима који су могли да се сете да су га видели одмах после рата када су били деца – рекао је Адамски за портал The First News.

У врту је присилно била запослена жена која је морала да проба храну за Хитлера како би се утврдило да није отрована.

Пронађени су и керамичко, порцуланско и стаклено посуђе. Осим врта и стакленика, у оквиру базе су били и бријачница, казино, биоскоп и летњиковац.

Хитлеров штаб скривен у дрвећу и мочвари изграђен је 1940. године када се нацистичка Немачка припремала да нападне Совјетски Савез.

Стигавши два дана после инвазије 1941. године, нацистицки вођа је провео више од две године у бази оркестрирајући смртоносне планове за Операцију Барбароса.

Простор је уништен 20. јула 1944. године када је Клаус фон Штауфенберг активирао бомбу у неуспелом државном удару који је Хитлер преживео.

Танјуг / Пинк.рс

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.