Аутокефални Деда Мраз: Основана „Црногорска Нова година“

После одржане седнице Скупштине, оснивачи организације „Црногорска Нова година“ с нескривеном иронијом поручили су да никада више неће чекати Српску Нову годину.

црногорска нова година

 

Неформална група грађана која себе назива „Комитски спичанско-мишићки одред“ одржала је јутрос у Сутомору Оснивачку скупштину Невладине организације „Црногорска Нова година“.

Са очигледном алузијом на актуелне друштвено – политичке турбуленције, које су кулминирале изгласавањем Закона о слободи вероисповјести и верским заједницама и (не)очекивано масовним протестима верујућих православаца у готово свим црногорским градовима, оснивачи су са нескривеном иронијом после одржане седнице Скупштине саопштили „да никада више неће 13. јануара увече чекати Српску Нову годину“.

„Имамо ми своју аутокефалну Црногорску Нову годину, коју су нам Срби краља Александра окупатора укинули 1918. године, заједно са нашом аутокефалном Црногорском православном црквом и нашом аутокефалном државом. Имамо и свог аутокефалног Дједа Мраза, и не признајемо од стране окупаторске Београдске патријаршије наметнутог Божић Бату, који ће остати у сјећању Црногораца упамћен као најстрашнији тлачитељ и злочинац, чија мисија је била затирање у коријену свега што је аутентично црогорско, укључујући и Црногорску Нову годину“ – каже се у саопштењу које смо добили после Оснивачке скупштине нове сутоморске НВО.

Фото: Илустрација

У саопштењу се каже да ће оснивачки акти бити упућени на регистрацију Министарству јавне управе, те да очекују да ће њихова организација бити евидентирана по истом моделу као НВО „ЦПЦ“, чији је извршни директор Мираш Дедеић.

Наглашава се такође да „Српска Нова година није регистрована у Црној Гори“.

Д. Обрадовић, Барски портал