Милијарде евра за ћорсокак: Ауто-пут до Црне Горе непотребан и нерентабилан

0

Jављам се поводом текста господина Љубомира Шуљагића, објављеног у рубрици „Међу нама” 11. фебруара ове године, под насловом „Да ли нам је потребан ауто-пут до Црне Горе”. Одговор је једноставан – није нам потребан.

ауто пут
Фото: Picalls.com

То показује анализа консултантске куће „Фиделити консалтинг”, чији подаци су представљени и у британском Телеграфу.

„Анализа пројекта века у Црној Гори, ауто-пута Бар–Бољаре, показује да је нереално очекивати да буде рентабилан. Да би се отплатила годишња рата за ауто-пут (и то без трошкова амортизације, плата, материјала и инвестиционог одржавања), њиме сваке три секунде треба да пролази најмање једно возило. Рата за ауто-пут (постојећи кредит увећан за прекорачења) износиће 60 милиона евра. Ако претпоставимо да цена једног проласка износи пет евра (без ПДВ-а), то значи да ауто-путем само за отплату годишње рате треба да прође 12 милиона возила”, наводе из „Фиделити консалтинга”.

Фото: А. Васиљевић

Објашњавају да, када се 12 милиона подели са 365 дана, то значи да ауто-путем дневно треба да прође 32.876 возила!

„Како један дан има 86.400 секунди, то значи да у наредних 14 година, само за отплату годишње рате, ауто-путем константно сваке три секунде треба да прође по једно возило, што је немогуће. Чак и да имамо огромну фреквенцију саобраћаја, просечно минимално задржавање возила на наплатној рампи у једном смеру траје 15 секунди, што је чак пет пута дуже од поменуте три секунде”, наводе из консултантске куће.

Исти, или слични параметри важе и за евентуални ауто-пут у Србији.

Ко и шта иде у Црну Гору? Роба за 600.000 становника. Па то све стане у неколико шлепера. Тамо се завршава сваки пут, јер је лука „Бар” бескорисна за веће транспорте. Страни туристи у Црну Гору долазе искључиво авионима. Да ли неко мисли да Руси, Немци или Скандинавци путују аутобусима и аутомобилима до Будве?

Једини туристи који у Црну Гору долазе аутомобилом су Срби или грађани Србије. Велики број тих „туриста” и нису туристи, него рођаци, пријатељи, власници викендица, сезонски радници.

ауто пут
Фото: Илустрација

Долазе два-три пута годишње. Сви ти „туристи” стали би у 100.000 аутомобила или аутобуса. Према анализи, која је универзална, то је за рентабилност квота која се испуни за три-четири дана.

Ауто-пут се исплати ако дневно прође 30.000 возила.

И сада долазимо до кључног питања. Да ли је Србија толико богата или толико воли своје поданике да је спремна да за своје грађане, за њихов један одлазак на одмор или шта год већ, инвестира милијарде евра?

Ауто-пут који не води никуд, осим у ћорсокак, такође је политички, економски или неки други ћорсокак.

И, коначно, ако је Црној Гори стало до туриста из Србије, робе, комодитета, нека плати изградњу дела који иде из Србије.

Небојша Ђ. Реџић, Београд

Политика

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.