Српско уједињење: Албанци, уз логистику ЦИА-е, хаковали све сервере градске управе и служби у Новом Саду!

Сервери градске управе и јавних служби Новог Сада хаковани су током протеклог викенда.

сервери градске управе
Фото: Илустрација

Према писању портала Српско уједињење, хакери су уценили градску управу Новог Сада, тражећи 300.000 евра у биткоинима, иначе ће, саопштили су, да обришу све заробљене податке. Све су то орочили термином од 10 дана, а у супротном ће уништити све заробљене податке који су, у суштини, од државног значаја.

Према незваничним информацијама које је портал Српско уједињење добио од, како тврде, упућених и поузданих извора из безбедоносних структура, наводно је албанска мафија директно одрадила овај прљави посао, уз логистику америчке ЦИА-е.

„Из Одељења за високотехнолошки криминал сазнали смо да је у самом старту било извесно да је напад извршен из иностранства, те да је одмах испостављен захтев за исплату у виртуелној валути да би криптовани и закључани сервери били ослобођени“, пише подгорички портал.

Између осталих, хаковани су и подаци Пореске управе, тако да је онемогућена предаја завршних рачуна. Држава је у међувремену, услед бојазни од брисања података, продужила рок, за још десет дана за предају завршних рачуна, сазнаје портал Српско уједињење у безбедосним српским структурама.

Напад је извршен вирусним системом „Ransomware“, што је проуроковало да важни подаци, од локалног, али и државног значаја, буду недоступни.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.