У Хрватској огромни редови испред народне кухиње – Власт крије да је народ гладан (ВИДЕО)

0

Хрватски политичар, оснивач Живог зида, активиста и народни посланик у 9. сазиву Хрватског парламента Иван Пернар на својој званичној Фејсбук страници и Јутјуб каналу објавио је пре два дана видео снимак километарског реда за храну испред народне кухиње код Светог Духа у Загребу, под насловом „Ово нећете видети на ТВ-у!“.

иван пернар
Део огромног реда испред народне кухиње у Загребу / Фото: Youtube printscreen

Из разговора који је Пернар водио с грађанима Загреба, корисницима народне кухиње, може се сазнати да се у реду чека по неколико сати, да има корисника који ту долазе свакодневно јер се од социјалне помоћи која износи око стотинак евра не може живети. Сви су огорчени због своје економске ситуације и стања у држави, за које окривљују владајући ХаДеЗе и тврде да не намеравају да гласају за ту партију на предстојећим парламентарним изборима у јулу.

„Да они не краду, ми не бисмо били овде“, рекла је једна старија госпођа.

Већина корисника ове народне кухиње су старија лица, највероватније пензионери, који су Пернара дочекали с одобравањем, срдачно га поздрављали и радо разговарали с њим о тешкој ситуацији у којој су се нашли.

Пернар истиче да у свим медијима у Хрватској постоји цензура, захваљујући којој се ова слика гладног хрватског народа не може видети нигде, осим на друштвеним мрежама.

У коментарима на Фејсбуку може се прочитати много занимљивих података о постојећем политичком систему Хрватске, на основу којих се може закључити да се ситуација код суседа не разликује много од ситуације у Србији.

иван пернар
Иван Пернар / Фото: Мартин Бакач, Википедија

На хрватским Парламентарним изборима у септембру 2016, Пернар је освојио 15,66 % преференцијалних гласова у својој изборној јединици што му је омогућило посланичко место у хрватском парламенту. После месец дана рада, проглашен је најактивнијим послаником у споменутом сазиву парламента. 29. новембра 2016, председник политичке странке Абецеда демокрације Стјепан Вујанић, објавио је да је Пернар потписао приступницу његовој странци. Пернар је овакав потез образложио револтом због одбијања захтева за регистрацијом његове нове политичке странке „Једина опција“ од стране Министарства управе Републике Хрватске. Убрзо је постао познат по свом провокативном понашању у скупштини, па га је тако током једне седнице председавајући критиковао због једења пице за време седнице. Међутим, критика је била неутемељена јер је тај дан била субота и седница је трајала до скоро пола ноћи.

Пернар је познат по својим радикалним анти-западњачким и анти-америчким ставовима. У свом интервјуу руској новинарској агенцији Спутњик Њуз, упоредио је НАТО савез са Хитлеровим Трећим Рајхом, док је истовремено изразио дивљење према Руској Федерацији. За Русију је казао „Да нема Русије, нико се не би могао супротставити САД, а оне би могле бомбардовати и разорити било коју земљу која не служи њиховим интересима“. У једном другом интервјуу, изјавио је: „САД-у није у интересу да се кризе у свету решавају. Да би у томе успели некад користе лудаке попут Слободана Милошевића, који је био тотални лудак одвојен од стварности, а некад користе албанске терористе.“. У једном интервјуу је коментарисао Европску унију констатацијом да она: „није демократска, него њоме владају банкарски картели и бирократе“. Изјавио је да ће његова странка сарађивати са осталим странкама једино ако су оне спремне ивести Хрватску из Европске уније. У једној телевизијској емисији Пернар је изјавио да је Израел настао на етничком чишћењу Палестинаца, те је критиковао САД јер нису помогле Палестинцима.

иван пернар
Фото: Youtube printscreen

Операцију Олуја, Пернар је такође коментарисао као етничко чишћење српског становништва, за шта је окривио тадашње вође Крајине. Босну и Херцеговину је Пернар назвао „диктатуром којом се управља од споља“ и да би референдумом у Републици Српској народ требало да одлучи жели ли остати у БиХ или не.

Особље народне кухиње забранило је Пернару снимање унутар дворишта објекта код Светог Духа и истерало га на улицу.

Погледајте видео:

Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.