ШОКАНТНО ПРИЗНАЊЕ БИВШИХ РАДНИКА ТВИТЕРА: Компанија имала приступ корисничким налозима?

0

Два бивша радника Твитера изјавила су да је у току ове године више од хиљаду запослених у овој компанији и компанијама са којима она сарађује имало приступ интерним алаткама.

твитер
Фото: Илустрација

Оне омогућавају измене у подешавањима корисничких налога и пребацивање контроле над њима на друга лица, што ће одбрану од оптужби о прошлонедељном хаковању учинити тежом, преноси Ројтерс.

Компанија Твитер и ЕфБиАј тренутно истражују пропусте који су хакерима омогућили да континуирано објављују твитове са верификованих налога, као што је налог Џоа Бајдена, Била Гејтса, Елона Маска и Мајка Блумберга.

Твитер је прошле суботе саопштио да су починиоци „манипулисали мањи број запослених и користили њихове строго поверљиве податке“ како би се улоговали ради коришћења интерних алатки и добили приступ за 45 налога.

У среду је из компаније речено да су хакери могли да читају директне поруке са 36 налога, али нису идентификовали кориснике погођене овим инцидентом.

Бивши запослени у Твитеру, упознати са безбедносним политикама и праксама ове компаније, тврде да је исувише велики број људи могао могао да учини тако нешто, преко хиљаду њих у току ове године, укључујући и оне запослене у неким другим компанијама са којима Твитер сарађује, као што је Когнизант (Cognizant).

Из Твитера су одбили да дају коментар на ове наводе, као и из компаније Когнизант, како преноси агенција Ројтерс.

Твитер је саопштио да је компанија у потрази за новим директором безбедносног сектора, да ради на изградњи бољих система заштите, као и на обуци својих запослених да се одупру манипулацијама које долазе изван компаније.

Ројтерс

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.