УДАРНА ВЕСТ: Еф-Би-Ај хапси по Србији!

0

На 16 локација у Србији извршен претрес станова а ухапшено је 11 особа. Акција је спроведена у сарадњи надлежних правосудних органа Србије и америчког Федералног Истражног Бироа.

рушење

Ухапшени су држављани Србије, Црне Горе, Аустралије и Филипина.

Свим ухапшенима је одређено задржавање, после чега ће бити саслушани у поступку међународне правне помоћи коју Србија пружа надлежним правосудним органима Сједињених Америчких Држава, саопштило је Тужилаштво за организовани криминал.

За ухапшене се сумња да су као организована криминалана група од 2011. године до данас, учествовала у стварању, промовисању и организацији најмање 16 лажних инвестиционих платформи користећи се интернетом и онлајн веб страницама, чиме су прибавили противправну имовинску корист од преко 70 милиона долара.

Фото: Игор Селинџер, Аермедиа.ком

Ова група је проналазила инвеститоре широм света, укључујући и оне у Северном округу државе Тексас, који су инвестирали у лажне инвестиционе платформе за бинарне опције где су припадници групе стварали лажне трговинске трансакције, лажне потврде о подизању новца као и лажне потврде о пребацивању новца, наводи тужилаштво.

Припадници организоване криминалне групе су пристали да инвестирају, служећи се лажним идентитетима и користећи лажне титуле, путем имејл-а или путем видео-конференциских веза упућивали да пребаце своје „инвестиције“ на међународне банковне рачуне повезане са организатором ове групе.

ЕфБиАј
Фото: Илустрација

После тога група је по налогу организатора затварала ове лажне инвестиционе платфоме и након неког времена поново отварала нове са истим већ разрађеним методом рада.

На овај начин постоји основана сумња да су организатор и припадници ове групе прибавили противправну имовинску корист у износу од преко 70 милиона долара.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.