ПРЕОКРЕТ У СЛУЧАЈУ „АЛИЕКСПРЕС“ Ефектива: Почели масовно да стижу „мистериозно нестали“ пакети из Кине

После проблема са кашњењем и испоруком робе наручене преко популарног кинеског сајта „Алиекспрес“ и писања медија у Србији да многи купци никада нису ни добили своје поруџбине, протеклих дана почеле су масовно да стижу неке од „мистериозно несталих“ пошиљки.

алиекспрес
Фото: Илустрација

“Последња два дана грађани пријављују да им пакети стижу масовно и то им стижу пакети који су наручивани у различитим временским интервалима. То значи да су негде стајали и неко се сада досетио након целе ове буке и рекао – хајде то сада испоручујте људима да би се тај проблем колико-толико амортизовао”, рекао је за РТС Дејан Гавриловић из Удружења “Ефектива”, које је од „Алиекспреса“ затражило податке о укупном броју наруџбина из Србије и пакета који никада нису стигли до купаца.

Како је Блиц Бизнис већ писао, из Поште Србије су саопштили да „услед околности изазваних вишом силом, Пошта Србије не може сносити одговорност“, као и да је „на почетку пандемије изазване вирусом Ковид-19, када је транспорт био у прекиду, што је изазвало кашњења дела међународних пошиљки од три месеца, поступала као и друге поштанске управе сагласно препорукама и објавама размењеним преко Светског поштанског савеза“.

Слично објашњење стигло је и од Управе Царина, из које су навели да „евентуално може бити речи о кашњењу пошиљки мале вредности услед обуставе авио саобраћаја на самом почетку пандемије корона вируса“.

„Тако се дешавало да део пошиљки послатих из Кине у фебруару и марту до Србије дође у јуну и јулу“, рекли су за Блиц Бизнис из Управе царина.

Блиц Бизнис