ТВРДИ ДА ИМА ПРОГРАМ ЗА СПАС СРБИЈЕ: Први корак – хапшење 4000 људи, а онда следи ово… (ВИДЕO)

Публициста Милош Минић каже да би једино масовна хапшења и лустрација људи одговорних за лоше стање у Србији могли да донесу релну промену набоље у држави.

милош минић
Милош Минић

Минић је рекао да би требало ухапсити 3 – 4.000 људи, процесуирати, а затим их и лустрирати, забранити им да обављају државне функције, да наступају у медијима, пишу књиге, па чак им и одузети право гласа.

Наш саговорник каже да би сви високи функционери странака које су учествовале у усвајању Бриселског споразума требало да буду кривично гоњени и осуђени, али да би и чланови главних одбора тих странака требало да буду лустрирани.

У емисији “Тема” на Хелм Касту Минић је као посебно одговорне за катастрофу Србије оптужио „Динароиде“, како назива прекодринске Србе из Крајине, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Он сматра да у Србији треба забранити да људи који нису пореклом из Републике Србије долазе на одговорне политичке функције, као што су министарске, места у обавештајним службама или на чело јавних предузећа. По овом питању Минић је ушао у дискусију са аутором и водитељем емисије Игором Маринковићем, који се није сложио са таквим ставом госта.

милош минић
Милош Минић

Минић сматра да су Динароиди, који су 1945. ушли с партизанима у Србију, најодговорнији за безбројне проблеме у којима је земља данас, али он у Динароиде убраја и Александра Карађорђевића.

У ту групу Минић убраја и Војислава Шешеља, Војислава Коштуницу, Александра Вучића и друге политичаре. Он се заложио за формирање нове десничарске странке која би имала унутарстраначку полицију, која би вршила полиграфска и друга испитивања чланова и функционера и пратила њихов рад како би спречила појаву корупције и политичке трговине.

Минић је критиковао и Русију, тврдећи да је она и даље под јаким утицајем комунизма и да није искрен савезник Србији. Он предвиђа да ће САД и Енглеска поново покушати да гурну Србију у ратни сукоб са Немачком јер тренутно у Европи траје борба против Немачке.

Погледајте целу емисију:

2 Коментари

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.