Овако треба ПРАВИЛНО УМИВАТИ ЛИЦЕ: Не правите ОВЕ ГРЕШКЕ и кожа ће вам бити ЗАХВАЛНА

Чак и обичне свакодневне радње, као што је умивање, могу понекад да изазову проблеме на кожи.

умивање
Фото: Илустрација

Погрешан избор производа

Добро средство за чишћење коже би требало да потпуно уклони прљавштину, прашину, шминку и чађ, а да при томе не скида природне масноће са коже или здраве ћелије. Зато оно треба да буде ни сувише благо, ни сувише јако, јер ће се, у том случају, јавити црвенило на кожи, или кожа може да постане сувише затегнута.

Пречесто умивање

Довољно је да се умијемо једном дневно. Све преко тога иритира кожу, и постиже супротан ефекат – кожа постаје маснија. Ако немате шминку на лицу, ни крему за сунчање, и нисте се много знојили тог дана, прескочите вечерње чишћење и лице само исперите млаком водом. Пустите кожу да се одмори од разних козметичких производа.

Умивање једном дневно је довољно!

Фото: Илустрација

Температура воде

Мит је да топла вода отвара поре, а хладна их затвара. Истина је, међутим, да поре немају мишиће, како би се отварале и затварале. Топла вода може да оставља пријатно осећање на лицу, али није погодна за природне масноће које имају улогу заштите. Млака вода ће најбоље пријати вашем лицу.

Претерани пилинг

Пилинг је користан за отклањање мртвих ћелија коже, али је важно само да је умерено. Избегавајте абразивна средства, уместо којих можете узети воћне киселине, на пример, и радите пилинг највише два до три пута недељно. Употребљавајте прсте уместо сунђера.

Испирање

Ако добро не исперемо лице после било ког третмана, доћи ће до затварања пора и сушења коже. Линија дуж вилице, дуж косе и нос су подручја која се највише занемарују приликом испирања сапуна.

Пилинг користити умерено!

Трљање пешкиром

Кад бришете лице немојте да га трљате пешкиром, зато што на тај начин борате и развлачите кожу, што оштећује природну еластичност коже.

Хидрантна крема

Да би кожа на најефикаснији начин упила хидрантну крему, нанесите је одмах по испирању, док је кожа још влажна. Исто се односи на серуме и производе за специјалне третмане. Ако чекате да се кожа потпуно осуши, активни састојци креме теже продиру у кожу.

Не трошите новац на скупе производе

Не морате да трошите гомилу новца на скупе производе са звучним именима. Потражите оне са природним састојцима. Али, не жалите новац кад је реч о серумима и хидрантним кремама.

Користите производе са природним састојцима!

Не плашите се уља

Дуго времена уља су се сматрала непријатељем коже, али, сада се то мења. Стручњаци кажу да сваки тип коже може имати користи ако се чисти уљем, па чак и масна кожа. Добро уље очистиће поре од прљавштине и бактерија, и помоћи ће у оздрављењу коже.

умивање
Фото: Илустрација

Потражите она са природним биљним уљима. Можете пробати висококвалитетно бадемово уље, уље од кокштице кајсије, од семенки грожђа или обично сунцокретово уље. Може се користити и кокосово и маслиново уље, али она код неких типова коже изазивају проблеме. Једноставно прстима утрљајте мало уља, избришите рукавицом за купање умоченом у топлу воду.

Блиц Жена