ХАМАС И ХЕЗБОЛАХ ЛОВЕ ВУЧИЋА ЗБОГ ЈЕРУСАЛИМА!? Да сам на Вучићевом месту, удвостручио бих обезбеђење (ВИДЕО)

0

Хезболах и Хамас би могли да се освете Вучићу због споразума о пребацивању амбасаде Србије у Израелу из Тел Авива у Јерусалим, тврди политиколог Александар Павић.

Александар Павић
У једном дану је 130 милиона Кинеза видело снимак Вучића како је изненађен оним што је потписао у Вашингтону: Александар Павић

– Вучић и Србија ће имати велики проблем због тога. Он ће имати проблем са Ираном и арапским државама. Како је Вучић то лично потписао, он ће лично имати проблем са Хезболахом и Хамасом. Лично он који је то потписао ће имати проблем и са неким другим терористичким организацијама, од сад па надаље. Ја бих на његовом месту удвостручио обезбеђење – рекао је Павић.

Павић каже да споразум из Вашингтона, осим дела око Јерусалима, није толико катастрофалан за Србију, да не представља признање нелегалне независности Косова и Метохије и да су њиме САД питање јужне српске покрајине оставиле по страни, за неки дужи период.

александар павић
Орбан је рекао да ће преместити амбасаду Мађарске у Јерусалим, али још то није урадио: Александар Павић

Павић у емисији говори и о сукобу Вучића са Русијом због твита Марије Захарове и последицама споразума по односе са Кином.

Гост ХелмКаста је анализирао и ситуацију у Средоземљу, посебно у Либији, где Турска ствара велику кризу која може да експлодира у оружани сукоб. Павић, међутим, тврди да, иако је Турска војно јача од Грчке и Кипра, не може да рачуна на савезнике док су на страни Грчке у том спору цела ЕУ, САД и Египат.

Он у емисији посебно анализира односе Русије и Турске, њихово савезништво али и сукоб у Либији и Сирији.

Погледајте видео:

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.