Вучићу се ништа не може веровати – Изложио нас је подсмеху целог света (ВИДЕО)

0

Понижењу коме је Србија изложена у Вашингтону смеје се читав свет. Не само ми на друштвеним мрежама, него се сви у свету питају: „Шта је ово?“ јер тако нешто одавно нигде није виђено, каже у интервјуу за ХелмКаст професор на Факултету политичких наука и потпредседник Покрета за одбрану Косова и Метохије Часлав Копривица.

часлав копривица
Проф. др Часлав Копривица

Изгледа да се у Вашингтону десило нешто мимо договора који је Вучић имао са Москвом. С друге стране, Вучић се понашао као да је изненађен оним што је писало у документу који му је дат на потписивање. Мислим да је мало вероватно да он није знао шта у документу пише. Зато су у Москви с правом бурно реаговали, сматра Копривица.

 

Колосални пораз Србије у Вашингтону преко контролисаних медија се покушава претворити у победу, иако сваки разуман човек види о каквом фијаску је реч. Вучић нас је једним потезом посвађао с трећином света. Да су наши највећи непријатељи, попут Бајдена, Карла Билта и њима слични хтели да нам нанесу непоправиву штету у међународним односима, ни они сами не би успели да смисле оволико зло колико Вашингтонски споразум садржи, сматра Копривица.

Часлав Копривица (Никшић, 1970) је српски философ и редовни професор на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. Копривица се изричито залаже за очување термина философија (а не „филозофија”).

српски пут
Часлав Копривица / Фото: Спутњик

Дипломирао је на Философском факултету Универзитета у Београду 1995. године. На истом факултету је магистрирао 1999. тезом о Мартину Хајдегеру, а докторирао је 2003. тезом о Платону. Од 1996. до 2000. радио је као сарадник у Институту за философију и друштвену теорију у Београду. Од 2000. године радио је као асистент за Философију на Факултету политичких наука у Београду. Изабран је 2004. године у звање доцента, 2009. године у звање ванредног професора, а 2014. године у звање редовног професора.

Области интересовања Часлава Копривице су историја философије, философска ерминевтика, историја идеја, философија културе и политичка теорија. Говори немачки, енглески, руски и француски. Превео је неколико монографија и чланака из области философије са немачког језика. Члан је Српског философског друштва.

Погледајте детаљну анализу свега што се догодило у Вашингтону и последица које из тога произилазе:

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.