Ево када ће Црна Гора повући признање Косова – Александар Раковић (ВИДЕО)

0

Историчар , доктор Александар Раковић оценио је да ће доласком нове власти у Црној Гори престати сегрегација Срба и да је споразум који су потписали победници избора „прелазно решење“.

александар раковић
Александар Раковић

„Изборе у Црној Гори добила је српска опозиција захваљујући Српској православној цркви и литијама. Споразум који је потписан представља прелазно решење, мада по мом мишљену у њему није требало истицати тачке као што је прекид сарадње са НАТО-ом, јер то није могуће остварити до 2037. године. Требало би се бавити темама које су горуће“, оценио је Раковић у емисији „Скенирање“ у продукцији ХелмКаста.

Он је додао да очекује да је ово „корак ка уједињењу српских земаља“ и да би „кроз који годину стара тробојка Црне Горе требало да се завијори на улицама Београда и Бања Луке на дан јединства српског народа“.

Раковић је казао да тренутна већина У Црној Гори „не може у наредних годину дана да повуче признање независности Косова и Метохије“, али да очекује да ће се то догодити у наредних неколико година.

Раковић је казао да је коалиција направљена од три различите структуре и да када такве структуре праве владу морате да правите „непринципијелне компромисе и нађете минимум заједничких интереса“. Он је оценио да је споразум могао да буде много бољи и да није било потребе да се неке тачке у њему и нађу.

Александар Раковић

„Недостају две тачке – закон о вероисповести и да ће Црна Гора отоплити односе са суседима који су неоправдано заоштрени, а ми бисмо и са таквом формулацијом схватили да се то односи на Србију „, рекао је Раковић.

Шта ће се у наредном периоду дешавати у Црној Гори, какви ће бити односи са Србијом и према српском народу, да ли је ово коначни крај Мила Ђукановића И ДПС-а погледајте у најновијој емисији „Скенирање“ у продукцији Хелмкаста.

Аутор и водитељ Оливера Миливојчевић

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.