ЕПИСКОП БАЧКИ ИРИНЕЈ: Закон о признавању истополних партнерстава неприхватљив, држава да о томе организује референдум

0

БЕОГРАД – Епископ бачки Иринеј изјавио је да је хомосексуално понашање неприхватљиво и да Закон о признавању истополних партнерстава, који је најавила министарка за људска права и друштвени дијалог Гордана Чомић, није њена идеја него идеја Брисела.

епископ бачки иринеј
Епископ бачки Иринеј (Буловић) / Фото: Printscreen

„Наш став је следећи: човек је од Бога створен као муж и жена, као брачна заједница, као породица, а не као ‘двојица татâ’ или ‘две маме’. По овој ствари исто је учење Библије и Корана. Хомосексуално понашање је неприхватљиво и за Јевреје, и за хришћане, и за муслимане, али садашње време и давно прошло време нису исто време, тако да данас нико и нигде у културном свету не каменује хомосексуалце“, рекао је епископ Иринеј за лист Печат.

Како је навео, „ми се данас не мешамо ни у чији лични избор и приватни живот нити желимо да икоме буду ускраћена права и слобода воље, али не прихватамо наметање хомосексуалности одраслима и деци као равноправне ‘оријентације’ и медијско, дириговано давање предности тој ‘оријентацији’ над већинском, по мени природном и саморазумљивом“.

Гордана Чомић / Фото: Марина Лопичић

„Дошло се до тога да је геј-парада постала један од главних предуслова за чланство у Европској Унији. Уверен сам да ни иницијатива госпође Гордане Чомић није њена идеја него бриселска – и ина – директива. Ако је то, као и признање Косова и Метохије за посебну државу, услов или ултиматум, хвала им на свему – и на ‘отварању поглављâ’, и на ‘имајућем бити’ чланству, и на обећаним економским ‘бенефитима’ (што бисмо ми старински, превазиђени, нересетовани Срби казали – предностима или добитком), и на обећаним ‘зјапећим висинама светле будућности’ (Александар Зиновјев), и на свему осталом и још понечем“, рекао је епископ Иринеј, који је и портпарол Српске православне цркве.

„Нека живи како ко хоће и нека ради шта ко хоће, али брак и ‘истополна заједница’ нису исто. Једна ствар је признавати слободу и права члановима и чланицама таквих заједница, сасвим друга је прогласити их за еквивалент браку, а трећа – бесомучно их пропагирати. Уосталом, нека наша држава организује референдум о овом питању“, рекао је епископ бачки Иринеј.

Бета

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.