Нова.рс: Некадашњу Милошевићеву вилу од кошаркаша купују Карићи

Вила у Толстојевој улици 33 на Дедињу, која је некада била у власништву бившег председника Слободана Милошевића, добија новог власника. Наиме, њу од некадашњег кошаркаша Николе Пековића купује Зоран Карић, рођени брат бизнисмена Богољуба и Драгомира Карића, пише портал Нова.рс.

вила у толстојевој 33
Фото: Нова.рс

Свега пет година велелепна вила на Дедињу, коју је Слободан Милошевић почетком деведестих откупио од државе за свега 2.000 марака, била је у власништву чувеног кошаркаша Николе Пековића, наводи Нова.рс. Како пише у регистру непокретности, у току је пренос власништва, односно покренут је поступак промена носиоца права.

Као имаоци права у катастру већ су уписани Зоран и Марјана Карић, али са напоменом да постоји “предбележба са роком за оправдање до 22. маја 2021”.

Стручњаци за некретине кажу да би то могло да значи да је вероватно у току процес добијања кредита и да су Карићу већ ставили хипотеку на вилу у Толстојевој, те да им је рок да цео процес буде окончан до поменутог датума.

У катастру пише и да је реч о заједничкој имовини супружника.

Зоран Карић, за разлику од своје браће, не воли публицитет и ретко се појављивао у медијима. Остало је забележено да му је после петооктобарских промена разрезан порез на екстрапрофит од 4,1 милион немачких марака, што је касније Врховни суд Србије поништио, подсећа Нова.рс.

Како додаје портал, заједно са Богољубом и Сретеном Карићем и још четири особе био је актер афере „Мобтел“, а поступак против њих обустављен је 2016. године. Истрага против њих је обустављена поводом оснивања „Мобтела“ и омогућавања предузећима са Кипра добијања девизних кредита Астра банке без гаранција.

Фото: Screenshot

Медији: Вила има 900 квадрата

О вили у Толстојевој улици медији су и раније писали. Њу је Слободан Милошевић 1991. од државе откупио за свега 2.000 марака. Блиц је раније објавио да је реч објекту који има 10 спаваћих соба, пет нивоа, шест купатила и две собе за пријем, те да плац на којем је саграђен има 21 ар.

Иако се у катастру непокретности наводи да некадашња Милошевићева вила има 354 квадрата, Блиц је писао да се она простире на 900 квадратних метара, те да је још породица бившег председника поднела захтев за легазализацију дограђених 500 квадрата.

Званично никада није обелодањено по којој цени је Пековић вилу купио од породице Милошевић. Спекулисало се да је реч о износу од око два милиона евра, наводи Нова.рс. Није познато ни по којој цени Зоран Карић сада купује вилу од Пековића.

Нова.рс

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.