Куцнуо је час одлуке: Или Рио Тинто или ми! – Мирјана Анђелковић Лукић

Рио Тинто је компанија глобалистичке интернационале била је изричита виши научни сарадник Мирјана Анђелковић Лукић, дипломирани инжењер технологије и аутор књиге „Дарови Милосрдног анђела“, на самом почетку емисије „Кота 17“ продукције Хелм каст.

мирјана анђелковић лукић
И Немачка и друге европске земље имају литијум. Зашто се он ископава само у Србији: Мирјана Анђелковић Лукић

Бескрупулозни, брутални и криминални рад ове компаније огледа се у чињеници да ће њена експлоатација литијума и следствено томе руде – јадарит, довести до природне катастрофе каква није задесила Србију, још од бомбардовања НАТО пакта.

Као врхунски технолог, госпођа Анђелковић Ђукић навела је низ конкретних примера, од којих ћемо издвојити јаловину (отпад), која настаје током процеса екстаховања у руднику, који ће се сместити у објекте величине два километра пута четристо метара, као и стварање слане воде, чије штетне ефекте нико од надлежних није хтео ни да објасни.

Она је такође говорила о случају „Сурдулица“ где фирма – Knauf insulation – у процесу прављења камених плоча, прави огромне количине формалдехида који се испушта у ваздух, а који је високо канцерогена супстанца.

О томе зашто госпођа Анђелковић Лукић сматра да је Рио Тинто дословце компанија из пакла, и зашто је наша држава дозволила погром западне Србије, погледајте у овом интервјуу.