КО ИМА ПРАВО НА ЈЕРУСАЛИМ, Израелци или Палестинци: Ево зашто Срби не треба да подржавају никога!

Срби немају разлога да подржавају ни једну од зараћених страна у сукобу Израела и Палестине – каже Србољуб Пеовић са Института за европске студије.

србољуб пеовић
Србољуб Пеовић

– Свака од тих земаља је имала потезе који се могу тумачити као непријатељски према нама – објашњава Пеовић.

Он је у интервјуу за Правду и Хелм Каст објаснио историјат сукоба између Палестинаца и Израелаца, историјска права на која се обе стране позивају, како је мењана демографска слика те територије, унутрашње поделе међу Палестинцима и унутрашње поделе међу Израелцима.

Пеовић каже да је сукоб у овом тренутку одговарао и Хамасу и премијеру Израела Нетанjaхуу коме је претило да изгуби власт, али се током ове кризе десио преокрет и једна од чланица противничке коалиције је променила страну.

Пеовић је говорио и о судбини Хришћана у Палестини и Израелу којих је некад било 8 посто, а данас између 1 и 2 посто највише захваљујући израелским војним операцијама. Он је објаснио да сукоб није започео ракетирањем Израела од стране Хамаса, него насилним исељавањем неколико палестинских породица из источног Јерусалима.

Зашто околне арапске земље не помажу Палестинцимa, коју игру играју САД, Русија и Кина у овом сукобу и шта би могао да буде исход сазнајте гледајући емисију.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.