Вулин: Знамо ко је наредио прислушкивање председника Вучића

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да је познато име и презиме појединца који је наредио да се прислушкује председник Александар Вучић.

прислушкивање
Александар Вулин: Знамо ко је наредио прислушкивање председника Вучића / Фото: Димитрије Гол, Танјуг

„Постоји име човека који је развио систем прислушкивања Александра Вучића. И ми то име знамо“, рекао је Александар Вулин за данашњу Политику, наводећи да се зна коме су ношени извештаји и ко је то наредио.

Вулин је рекао да су ти подаци достављени тужилаштву и да се очекује да оно да квалификацију дела. Навео је да ће то име бити познато јавности када тужилаштво буде подигло оптужницу.

На питање ко је толико храбар да прислушкује председника, Вулин је одговорио да није сигуран да је то питање храбрости, али да је то трајало годину дана и да је било довољно времена да се те мере експлоатишу и да се учини све што је требало.

Говорећи о забринутости за живот председника Вучића, Вулин је истакао да се, када се сукобљавате са мафијом и са великим силама у политичком смислу, увек мора очекивати да ће њихов одговор бити тежак, а да може бити и фаталан.

„Ако ‘кавачки клан’ располаже стотинама милиона евра, зашто мислите да се у одбрани тог новца неће потрошити још који милион да би се ликвидирао онај који води борбу против мафије“, запитао је Вулин.

Указао је да је Радоје Звицер, вођа тзв. „кавачког клана“, сада у бекству и да огроман новац који има сада служи само за освету.

„Наравно да ће ићи на оног који је најодговорнији за то. Ако убијете Вучића, ви изазивате темељну политичку нестабилност унутар Србије, могућност политичких сукоба“, истакао је Вулин и указао да то значи политичку нестабилност Балкана.

Вулин је навео да је Вучић изузетно тежак човек за сарадњу када је реч о његовој личној безбедности и да стално говори да хоће да прича са људима и да га неће одвојити од народа.

прислушкивање
Прислушкивање

Министар је навео да су приликом отварања споменика Стефану Немањи постојале оперативне информације да нешто може да се деси и да је Вучићу предлагано да догађај буде одложен, али да он није хтео да чује за то.

„Он је такав, не обазире се превише, навикао је да прима удраце и много више брине за породицу, као и сваки отац, брат, син. А они то знају, где га највише боли“, рекао је Вулин.

Нагласио је да се то не ради због Вучића, већ због политике стабилности чији је он носилац у Србији.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.