Епархија Жичка зида зграду у Краљеву, станови у слободној продаји

Да се од градње станова може профитирати, схватила је и црква. Зато је и Епархија Жичка започела са градњом стамбене зграде у центру Краљева, у близини цркве Св. Тројице.

СПЦ станови
Фото: Нова.рс

Како смо сазнали, земљиште на којем граде, у процесу реституције враћено је цркви. Убрзо после тога, кућа која се ту налазила је срушена. А сада се зида зграда која ће имати приземље и четири спрата, пише Нова.рс.

На табли која стоји на градилишту, нацртан је изглед будуће зграде. Али, оно најзанимљиве што пише на њој јесте да је инвеститор Епархија Жичка. Иако су многи помислили да се ти станови граде за потребе свештенства, наш извор каже да то није тако.

СПЦ станови
Фото: Нова.рс

„Колико знам, станови се спремају за тржиште. А градске установе су им максимално изашле у сусрет, како би прибавили све потребне дозволе и прикључке“, каже за Нова.рс извор из Градске управе.

На табли пише да ће зграда која ће се направити бити вишепородично стамбено-пословни објекат.

Локација на којој се зида зграда, налази се у тзв. Колонији преко пута Старог гробља. Станарима у околним зградама са којима смо разговарали, није јасно откуда се одједном појавила зграда са четири спрата, пише поменути портал.

Фото: Нова.рс

„Дошла сам из Београда и имала шта да видим. Мени су заградили улаз. Не могу да уђем у зграду као што би требало. Биће то дужи период изградње и проблема… “каже Катарина за Нова.рс.

Милан Марковић, Нова.рс

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.