Славна глумица се похвалила: Са задовољством сам гледала како мој син постаје жена

Глумица Џејми Ли Кертис у најновијем интервјуу открива колико је поносна што је њено најмлађе дете постало трансродна особа. Како каже било јој је задовољство како се из мушкарца трансформише у жену, а онда су и одабрали њено ново име.

џејми ли кертис
Фото: Jim Smeal/BEI/Shutterstock

Говорећи о процесу транзиције, Кертис је рекла да су она и њен супруг „у чуду и с поносом гледали како је наш син“ – који је раније био познат као Томас – „постао наша ћерка Руби“.

Пошто је добила дозволу од Руби (25), глумица је у интервјуу причала како је избацила стару идеју да је пол фиксан и да се уместо тога ослања на идеју да је живот „стална метаморфоза“.

Протеклих неколико година Џејми пружа подршку транс особама, па је тако 2017. године поделила чланак Хафингтон Поста на Твиттеру под именом „Драга транс децо. Писмо које сви желимо да смо написали (од транс учитеља).“

Глумица је годинама чувала децу од погледа јавности и свега су на неколико догађаја били заједно. Због поноса и договора са Руби, за ААРП је чак причала и да ће се њена ћерка ускоро удати.

– Венчаће се следеће године на венчању које ћу ја служити – рекла је звезда филма Ноћ вештица.

Иако није прецизирала да ли се Руби удаје за мушкарца или жену, по објавама са друштвених мрежа очигледно је да има девојку.

Род и сексуалност су две различите и неповезане ствари, а Кертис је раније говорила да је ово приватна ствар.

– Мислим да се не тиче никога која је сексуалност људи, да будем потпуно искрена – рекла је за Прајд Сорс 2019, одговарајући на питање о својој сексуалности и свом залагању за ЛГБТ заједницу.

Џејми Ли Кертис са децом: Фото: Профимедиа

Иако мисли да је сексуалност „ничија ствар, није важно“, она прави изузетак ако „доносите законе против гејева, али сте хомосексуалци. У потпуности прихватам избацивање тих људи због лицемерја.’

Кертис, која је кћерка филмских звезда рекла је да је имала лепо детињство међу хомосексуалцима захваљујући својим холивудским родитељима.

– Шминкерка моје мајке је била геј, драматург са којим је играла био је велики пријатељ наше породице и он је био геј. Ипак, не морате имати сопствено искуство да бисте осећали саосећање и потребу за правдом и једнакошћу. У ЛГБТ свету свакако имам пријатеље и породицу, али не морам имати директно искуство да бих осетила саосећање које заиста осећам за прихватање и једнакост у свим областима – рекла је глумица.

Кристофер Гест и Џејми Ли Кертис / Фото: Erik Pendzich/Shutterstock

Глумица и њен супруг су се годинама борили за потомство и с неплодношћу па су 1986. године усвојили најстарију ћерку Ени. Девет година касније усвојили су Руби.

Године 1996. написала је књигу „Реци ми поново о ноћи у којој сам рођен“ како би нагласила важност дељења прича о усвојеној деци.

УС Магазин