ЗБОГОМ ШОЈИЋУ, ПРЕМИНУО МИЛАН ЛАНЕ ГУТОВИЋ: Легендарни глумац изгубио битку са опаком болешћу

Глумац Милан Лане Гутовић преминуо је у 75. години на Војномедицинској академији после тешке болести, јавља агенција Бета којој је то потврдио Гутовићев син.

милан лане гутовић
Фото: Д. Ђилас

Лане је пре две недеље примљен у болницу где је био на интензивној нези, а касније прикључен и на кисеоник. Сви тестови на корона вирус показали су да је глумац био негативан, али је имао промене на плућима за које су лекари претпостављали да би могле да буду последица раније прележаног ковида-19.

Гутовић је рођен 11. августа 1946. године у београдском насељу Умка, а потом је живео у Кумодражу. Последњих година често је камповао и пецао.

Ланетови родитељи су били просветни радници. Има старију сестру Бојану за коју је једном приликом рекао да је према њему увек била заштитнички настројена. Желео је да упише Природно-математички факултет, али се опробао на Академији за позориште, филм, радио и телевизију где је одмах примљен. Био је у браку из ког има ћерку Милицу. Она је кренула очевим путем, а осим глумом, бави се и балетом. Крајем 2016. године Милица се породила па је глумац постао деда. Више од деценију је био у ванбрачној вези са Биљаном Кнежевић, балерином Позоришта на Теразијама. Са њом има синове Јанка и Спасоја.

Милица Гутовић

Серије и филмови попут „Тесне коже”, „Метле без дршке”, „Отворених врата”, „Беле лађе” само су неки од његових остварења и пројеката у којима је дао свој лични печат.

Улоге по којима ћемо памтити Ланета Гутовића: Шојић му је обележио живот, а ово је била његова прва велика рола на филму

Глумац Милан Лане Гутовић преминуо је у 75. години на Војномедицинској академији после краће болести. Чувеног глумца памтићемо по огромном таленту и маестралним улогама.

Једна од оних која је обележила његову каријеру јесте улога Срећка Шојића у филмском серјијалу „Тесна кожа“ и серији „Бела Лађа“, а велику славу стекао је и улогом Драгослава Јаковљевића у серији „Отворена врата“.

Фото: Youtube printscreen

Прва већа рола на великом платну била је улога Пинкија у филму „Бекство“, а глумио је и у филмовима „Бела кошуља“, „Срећна породица“ , „Лаф у срцу“, „Кир Јања“, „Мајстор и шампита“, „Шмекер“ „Сумњиво лице“, „Покојник“, као и у серијама „Отписани“, „Повратак отписаних“, „Метла без дршке“, „Оно наше што некад бејаше“ и многим другим.